پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ / ۰۹:۳۲
کد مطلب: 31694
۱
به اندازه هفت میلیارد انسان حس بویایی داریم!

شکل‌گیری شبکه اجتماعی آینده با حس بویایی مشترک

شکل‌گیری شبکه اجتماعی آینده با حس بویایی مشترک
به گزارش ایسنا ، بیشتر انسان‌ها به شیوه مشابهی بوها را درک می‌کنند، اما ژن‌های مربوط به سازوکارهای مولکولی که انسان‌ها برای تشخیص بوها به کار میگیرند، در هر فرد به میزان 30 درصد با فرد دیگر متفاوت است.

این تغییر به این معنی است که حتی نزدیک‌ترین افراد هم تفاوت‌های ظریف و دقیقی در درک بویایی‌شان دارند و هر فرد بوها را با شیوه مخصوص به خودش توصیف می‌کند. محققان طی آزمایشی که از آن به نام «انگشت‌نگاری حس بویایی» یاد می‌کنند، به بررسی این امر پرداختند که افراد مختلف چگونه 28 بوی قوی همچون بوی گل میخک یا کود را در قالب 54 صفت مربوطه همچون خوش‌بو یا دلپذیر دسته‌بندی می‌کنند.

نتایج نشان داد که شباهت‌هایی در نحوه احساس بو در افراد مختلف وجود دارد، اما نحوه توصیف بو در هر فرد منحصر بفرد است. هر 89 شرکت‌کننده در این آزمایش، اثر انگشت بویایی مشخص و منحصر بفردی داشتند.

محققان محاسبه کردند که تنها هفت رایحه و 11 صفت می‌تواند هر فرد را در گروه شناسایی کند. با 34 رایحه، 35 صفت و حدود پنج ساعت آزمایش برای هر فرد، محققان تخمین زدند که می‌توانند حدود هفت میلیارد فرد مختلف را شناسایی کنند که تقریبا به معنای کل جمعیت انسانی است.

افرادی که انگشت‌نگاری بویایی مشابهی دارند، دارای شباهتهایی در ژنهای مربوط به پروتئین‌های سیستم ایمنی هستند که با بوی بدن و انتخاب جفت مرتبط است. این یافته‌ها به این معنی است که افراد با انگشت‌نگاری بویایی مشابه، بوها را به شیوه مشابه به هم درک میکنند.

مشخص شده ‌است که افراد می‌توانند از حس بویایی برای شناسایی شباهت ژنتیکی خود با سایرین استفاده کنند. انگشت‌نگاری حس بویایی احتمالا یک روز می‌تواند برای ایجاد یک شبکه اجتماعی مبتنی بر حس بویایی به کار آید.
این تحقیق همچنین می‌تواند به عنوان ابزاری برای کمک به تشخیص و آسیب‌شناسی بیماری‌هایی مثل پارکینسون که حس بویایی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند، بکار گرفته شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم