جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۰
کد مطلب: 34087
۲
دکتر عزت‌الله کرد‌میرزا - روان‌شناس، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

انتخاب دوست نامناسب برای از رفع تنهایی

انتخاب دوست نامناسب برای از رفع تنهایی

پاسخ روان شناس:

بدون این
که در مکان واحدی زندگی کنید، با کسی مراوده دارید. در مواردی  از این دست، شما با کسی دوست هستید و او رفتار و عاداتی دارد که مورد قبول شما نیست. برای توجیه و تبیین این رفتار و ادامهی دوستی چند نظر وجود دارد.

یکی اینکه کسی نیست که با او مراوده کنیم و همصحبت ما باشد و میترسیم که اگر این یک نفر را هم از دست بدهیم، بدون دوست بمانیم. در اینجا این ضربالمثل مصداق دارد که «در بیابان یک لنگهکفش هم غنیمت است». در این شرایط، طبیعی است که ترجیح ما این باشد که با تنها آدمی هم که تفاوتهایی با ما دارد دوست بمانیم.

توجیه دوم این است که زمانی آرزوها و آمال سرکوفتهای داریم که فکر میکنیم خودمان به لحاظ ارتباطات، خط قرمزها و باید و نبایدها نمیتوانیم منتظر برآوردهشدنشان باشیم، اما زمانی که کسانی را میبینیم که بیپروا همان رفتارهایی را که برای ما خط قرمز است انجام میدهند، کنجکاو میشویم و و تجربهی این آدمها که در آنها چه اتفاقاتی افتاده است، ما را برمیانگیزد.

ظاهراً برای کسب آگاهی است که این کارها را انجام میدهیم، اما پیش از این کسب دانایی در بسیاری از موارد این دوستیها خط قرمزهای ما را قیچی میکنند و با اولین تجربه قبح آن برای ما ریخته میشود و برخی ملاحظات در باید و نبایدها برایمان از بین میرود.

اگر به خط قرمزها پایبندیم و برای آنها احترام و پشتوانهی علمی قائلیم، بهتر است از آدمهایی که 180درجه با ما تفاوت دارند پرهیز کنیم. البته نه اینکه نگاه حذفی داشته باشیم. میتوانیم با نوعی مدارا و مسامحه با افراد برخورد کنیم و به عقاید و ارزشهای یکدیگر احترام بگذاریم.

اما کسی که واقعا تنهاست چه کار باید کند؟ به نظر میرسد که باید تنهایی خود را مرور کند که چرا در دنیایی به این بزرگی حتی یک نفر هم نیست که با او دوست باشد. شاید او بلد نیست با کسی دوست باشد. خیلی خوب است که این افراد در این مواقع فعالیتهای اجتماعی خود را در گروهها و تشکلها توسعه دهند، افراد جدید را ملاقات کنند و با افکار متفاوت آشنا شوند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .