پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۵:۵۶
کد مطلب: 23007
۱

مغز انسان قابلیت تطبیق با فعالیت‌های مختلف را دارد

مغز انسان قابلیت تطبیق با فعالیت‌های مختلف را دارد
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران این پدیده را مثل تنظیم کردن چند واکی تاکی با یک فرکانس مشابه توصیف می‌کنند، به طور معمول، مردم می‌توانند اطلاعات غیر مرتبط با کاری را که در حال انجامش هستند، از حواس خود فیلتر کنند. نتایج این تحقیقات در مقاله‌ای در «ژورنال آکادمی ملی علوم» منتشر شده است.

در این مطالعه، محققان از نمونه‌ای استفاده کرده‌اند که در آن یک شخص به هنگام رانندگی می‌تواند با متمرکز کردن توجه خود بر مشاهداتش یا صداهای مهم و هشدار دهنده، مانند پریدن آهو (یا هر حیوان و جسم متحرک دیگری) به مقابل خودرو، صدای زنگ تلفن همراه را نشنیده بگیرد و به آن اصلا توجه نکند. این در حالی است که بیمارانی که دچار آسیب یا سکته مغزی شدهاند اغلب برای تمرکز کردن بر روی یک کار با دشواری روبرو هستند.

دکتر مائوریزیو کوربتو یکی از نویسندگان این مقاله پژوهشی می‌گوید پیش از این، دانشمندان چنین مشکلات مربوط به تمرکز را به عنوان فقدان منابع لازم برای تمرکز بر روی یک کار ارزیابی می‌کردند.
این تیم تحقیقاتی می‌خواستند بدانند که تغییرات درون مغز به چه صورت با توجه مرتبط می‌باشد. آن‌ها از روشهای اسکن و‌ ام آر آی بسیار پیشرفته‌ای برای ثبت فعالیتهای مغزی در حین انجام آزمایش‌ها استفاده کردند. اکنون با مشخص شدن نتایج این تحقیق، پژوهشگران فکر می‌کنند اگر دو بخش مسئول توجه و تمرکز در مغز با یکدیگر هم راستا و هماهنگ نباشند در آن صورت، انتقال یک علامت مغزی از یک بخش به بخش دیگر با مشکل مواجه خواهد شد.
این پژوهش در گام بعدی به بررسی روشهایی برای هم راستاکردن سریع‌تر فعالیتهای این مناطق مغزی می‌پردازد. دکتر کوربتو می‌گوید این تحقیق نشان می‌دهد که هم راستایی ِزمانی پاسخ‌ها، در مناطق مختلف مغز، مکانیزمی بسیار مهم است که می‌تواند به توجه و تمرکز بیشتر کمک کند که این امر در آسیبهای مغزی می‌تواند مختل شود.
این تحقیق، دریچه‌های امید تازه‌ای را برای شناخت و درمان آسیبهای مغزی در بیماران مختلف پیش رو گشوده است. پژوهش‌ها در این زمینه ادامه دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند