سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۵:۱۳
کد مطلب: 28967
۰
رئیس سازمان نظام پزشکی در جمع خبرنگاران:

صرع باید در زمره بیماری‌های خاص قرار گیرد

به گزارش فارس،‌علیرضا زالی در جمع خبرنگاران، گفت: در کشور ما 10 تا 15 درصد بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان هستند که نیازمند مداخلات پیچیده طبی، دارویی، جراحی و مشابه هستند.

وی افزود: به دلیل گران بودن داروهای مبتلایان به صرع مقاوم به درمان، مداخلاتی که در این زمینه انجام می‌شود و مشکلات اقتصادی این بیماران باید مدلی برای پوشش بیمه‌ای آنها تعریف شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: یکی از اقدامات در این زمینه که قبلا توسط متخصصان مغز و اعصاب کشور نیز پیشنهاد شده است، قرار دادن این بیماران در زمره بیماری‌های خاص است تا آنها از تسهیلات خاص در قالب‌های حفاظتی و حمایتی ویژه برخوردار شوند.

وی افزود: این مهم نیازمند تبیین درست، اهمیت بحث صرع مقاوم به درمان، گران بودن خدمات و نیاز به خدمات پیچیده تخصصی و فوق تخصصی است.

زالی گفت: بسیاری از مبتلایان به صرع‌های مقاوم به درمان باید از رژیم‌های چند دارویی استفاده کنند و این رژیم‌ها مشتمل بر داروهای گران و نسبتا پیچیده است.

وی افزود: با توجه به اینکه در درمان صرع تواتر حملات، شروع و نوع حملات تشنجی، بسیاری از بیماری‌های همراه و مشکلات زمینه‌ای در بیماران متفاوت است، بنابراین تخمین یک عدد مطلق برای مبتلایان به صرع تقریباً مشکل است، اما پیش‌بینی می‌شود که در بیماران معمولی که مبتلا به صرع هستند و از روش‌های متفاوت استفاده می‌کنند حداقل ماهانه 200 هزار تومان هزینه دارویی و طبی در پائین‌ترین میزان نیاز باشد و در مورد صرع مقاوم به درمان نیز حدود یک میلیون تومان پیش‌بینی درمان اولیه است.

زالی ادامه داد: در صورتی که بیمار به درمان‌های پیچیده‌تر و جراحی نیازمند باشد، هزینه‌های درمانی به صورت تساعدی افزایش و چند برابر خواهد شد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر پوشش بیمه‌ای این داروها، گفت: بسیاری از داروهای پایه‌ای صرع تحت پوشش صرع هستند اما به دلیل اینکه نسل داروهای جدید صرع به شدت در حال تغییر است و البته به دلیل واردات این داروها و گران بودن آنها هنوز در زمره پوشش بیمه‌ای قرار نمی‌گیرند و به طبع‌ داروهای جدید از نظر پوشش بیمه‌ای در حداقل هستند.

زالی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس درباره ساخت داروهای صرع در کشور، اظهار داشت: در حال حاضر دو سوم داروهای موردنیاز صرع در داخل کشور تولید می‌شود و برخی مطالعات نیز در سازگاری زیستی، صحت و اصالت داروها را تأیید کرده‌اند، اما به دلیل اینکه برخی از داروهای جدید نیازمند تکنولوژی بسیار پیچیده هستند، نیاز به گسترش فناوری در این زمینه وجود دارد.

وی افزود: برخی داروها باید یک دوره زمانی را در کشور طی کنند تا ساخت آنها در داخل شکل گیرد تا این تکنولوژی مورد ارتباط قرار گیرد یا روشی نوین برای آن در نظر گرفته شود. داروهای صرع متنوع هستند و این موضوع را پیچیده‌تر می‌کنند.

زالی ادامه داد: در مورد بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان نیازمند ایجاد مراکز جامع صرع یا مراکز تعالی هستیم. اینها مراکزی هستند که به صورت کلی اقدامات تشخیصی و درمانی پیچیده را انجام می‌دهند و فناوری‌های نوینی که در این زمینه وجود دارد، ممکن است در اختیار همه مراکز قرار نگیرد.

رئیس سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره همکاری مراکز دانشگاهی برای ارتقای روش‌های تشخیصی و درمانی صرع، اظهار داشت: بهترین جا برای توسعه مراکز تعالی درمانی دانشگاه‌ها هستند و نیازمند این هستیم که در بستر دانشگاه‌ها این کار را انجام دهیم، چرا که مراجعان به طور عمده برای درمان‌های جدید به مراکز دانشگاهی مراجه می‌کنند و باید بستر علمی این مهم در دانشگاه‌ها فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: در مورد تشخیص و درمان صرع تکنولوژی‌های پیچیده و فناوری‌های نوین گران وجود دارد و ایجاد این مراکز از عهده یک بیمارستان فراتر و نیازمند سرمایه‌گذاری قابل توجهی در این زمینه است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.