شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ / ۲۳:۵۳
کد مطلب: 27418
۰

خطرات کنسروها

خطرات کنسروها

غذاهاي کنسروي که خيلي از جوانان علاقه زيادي به آن دارند، مي تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطي، محتويات آن در معرض آلودگي هاي بيرون قرار مي گيرد. هرچند با قرار دادن کنسرو باز در يخچال رشد باکتري ها کند مي شود اما همچنان قادر به تکثير هستند. اغلب غذاهاي کنسروي را مي توان بين ۲ تا ۷ روز پس از باز شدن مصرف کرد. کنسرو ماهي تنها تا ۲ روز پس از باز شدن و کنسرو ميوه تا يک هفته ماندگاري دارد.

 

عواملي که در رشد باکتري تاثير مي گذارد

کنسروهاي خانگي و بازاري، هر دو مي تواند حامل باکتري باشد که باعث بيماري مصرف کننده مي شود. کنسروهاي بازاري به طور کلي حاوي ماده نگه دارنده است که خطر رشد باکتري را کاهش مي دهد، در حالي که کنسروهاي خانگي اين ماده را ندارد. در غذاهايي مانند گوشت، مرغ، غذاهاي دريايي و سبزيجات نسبت به غذاهاي با اسيديته بالا مانند ميوه، خطر رشد باکتري بيشتر است. دمايي که غذاي کنسروي باز شده در آن قرار دارد، در رشد باکتري تاثيرگذار است. بنابراين، براي کاهش رشد باکتري، غذاهاي کنسروي باز شده را در دماي کمتر از ۴ درجه سلسيوس قرار دهيد.

 

آلودگي باکتريايي

شيوه استريل کردن، طوري طراحي شده است که تمامي باکتري هاي موجود در روند توليد از بين برود اما باکتري مي تواند روي وسايل آشپزخانه از جمله در بازکن رشد کند. هنگامي که با دست هاي نشسته به کناره قوطي دست مي زنيد، قوطي را با باکتري آلوده مي کنيد که خيلي سريع تکثير مي شود و غذا را آلوده مي کند. قوطي يا شيشه غذاهاي کنسروي خانگي که درست استريل نشده باشد، پس از کنسرو کردن مي تواند حامل باکتري شود. به محض باز کردن قوطي کنسرو و قرار دادن آن در معرض هوا، باکتري ها با سرعت تکثير مي شوند. اغلب باکتري ها براي تکثير شدن به هوا نياز دارند البته باکتري هايي که بوتوليسم و... ايجاد مي کنند در محيط بدون اکسيژن تکثير پيدا مي کنند. باکتري هايي که باعث مسموميت غذايي مي شود شامل اي کولاي، شيگلا، استافيلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و... است.

 

علايم بيماري

علايم مسموميت غذايي اغلب ۲ تا ۶ ساعت پس از مصرف غذاي آلوده ظاهر مي شود. اغلب غذاهاي آلوده علايم معده روده اي ايجاد مي کند از جمله حالت تهوع، استفراغ، درد معده يا اسهال. برخي علايم مي تواند تاثير سيستماتيک مانند تب، لرز، سردرد و ضعف شديد ايجاد کند.

حالت تهوع و اسهال شديد مي تواند به کم آبي بدن منجر شود به ويژه در کودکان، بزرگسالان و افرادي که بيماري هاي تضعيف کننده دارند.

 

کاهش خطر

در صورت کپک زدن غذا يا داشتن ظاهر و بوي نامطبوع، غذا را دور بيندازيد. قبل از باز کردن قوطي، دست ها و در بازکن را با آب گرم و مايع شست وشو بشوييد. با قاشق دهاني يا قاشقي که قبلا استفاده شده، مواد داخل قوطي را خالي نکنيد. هرگز مستقيما از قوطي غذا نخوريد مگر اين که قصد داشته باشيد تمام آن را بخوريد. باقي مانده کنسرو باز شده را در يک ظرف دردار قرار دهيد و در يخچال نگه داريد.

به دستورات درج شده روي کنسرو به طور جدي توجه کنيد.

 

 
مترجم: عليرضا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی