سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ / ۰۸:۳۶
کد مطلب: 34573
۱۰
۳
معاون مديركل امور تربيتي و مشاوره آموزش و پرورش:

آزمون سلامت روان و رفتاری برای یک‌میلیون دانش‌آموز سال نهم

آزمون سلامت روان و رفتاری برای یک‌میلیون دانش‌آموز سال نهم
به گزارش میگنا دكتر محمد مصطفوی ديروز با حضور در شهرستان هاي اسلامشهر و رباط كريم در گفت‌وگو با فارس در خصوص آزمون نوین مشاوره‌ای سلامت روان و رفتاری، اظهار کرد: آزمون نوین مشاوره‌ای سلامت روان و رفتاری برای بیش از یک‌میلیون دانش‌آموز پایه اول دوره متوسطه دوم (سال نهم) در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: این آزمون به‌ منظور غربالگری دانش‌آموزان و ارائه طرح‌ها و برنامه‌های متناسب با نیازها و خواسته‌های دانش‌آموزان در چهار حیطه فردی، خانوادگی، مدرسه‌ای و اجتماعی انجام می‌گیرد، که نتایج آن در طراحی و برنامه‌ریزی آینده دستگاه تعلیم تربیت بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

معاون مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش‌ و پرورش با اشاره به اهداف این آزمون، بیان کرد: رصد دانش‌آموزان مختلف در سطح فردی و تأثیر رفتاری مدرسه بر دانش‌آموز، بررسی نقش و تأثیر عوامل اجتماعی و بیرونی مانند کانون‌ها، فرهنگسراها، مراکز و مؤسسات آموزشی و فرهنگی، ارگان‌ها و نهادهای اجتماعی مرتبط با دانش‌آموز و بررسی تأثیر خانواده در امتداد حمایت و نظارت بر مسائل اقتصادی، اجتماعی و ... دانش‌آموز از جمله اهداف پیش‌بینی‌شده است.

وی تصریح کرد: بعد از سنجش این چهار بعد، برنامه‌های مناسب با نیازها و خواسته‌های دانش‌آموزان تهیه و تدوین می‌شود، مثلاً در حیطه فردی برنامه‌های مداخله‌ای که سطح نخست پیشگیری فعالیت‌های مشاوره‌ای است، داشته باشیم.

مصطفوی افزود: در حوزه مدرسه بر اساس نتایج آزمون، تدبیر ما به‌گونه‌ای است که در حوزه معلمان و کارکنان مدرسه آموزش‌های روان‌شناختی داشته باشیم و متناسب با نیازهایی که دانش‌آموزان در آزمون اعلام می‌کنند، برنامه‌ریزی کنیم، مثلاً برای رفع مشکل افت درسی باید طرحی خاص طراحی و اجرا شود.

وی تأکید کرد: آموزش ‌و پرورش با رویکرد و استراتژی جدید، به سمتی حرکت می‌کند که نخست مهارت‌ها را به دانش‌آموز، معلم و خانواده آموزش بدهد، یعنی محیط را برای فرآیند یادگیری و یاددهی آماده، کند.

معاون مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش‌ و پرورش اظهار کرد: ما معتقدیم خانواده که به‌عنوان جامعه اول، دانش‌آموز را به جامعه دوم یعنی، مدرسه تحویل می‌دهد، باید خودش یک سری آمادگی‌هایی را داشته باشد، از جمله مهارت‌های فرزند‌پروری، روش‌های حل مسئله، حمایت و نظارت که باید خانواده به آن بپردازد و از طریق این آزمون مسائل و مشکلات رصد می‌شود، سپس آموزش‌های لازم به خانواده‌ها ارائه می‌شود.

وی گفت: در حوزه اجتماعی که برمی‌گردد به نهادهای درون‌شهری، بحث ما این‌گونه است که یک آمایشی از مشکلات آن شهرستان را به مسئولین منطقه ارائه دهیم، مثلاً آمایشی از مشکلات و ناهنجاری‌های رفتاری دانش‌آموزان با دو هدف کمک نهادهای بیرونی به حل این بحران و شناسایی و پیش‌بینی پیامدهای این آسیب‌ها و کسب آمادگی لازم برای رفع آن است.

مصطفوی با اشاره به دیگر نتایج آزمون سلامت، بیان کرد: با توجه به ارتباط مستقیم انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش‌آموزان با شغل آینده آنها، نتایج آزمون کمک می‌کند تا افراد را برای سرند کردن و هدایت آنها در شاخه و رشته مورد نیاز جامعه و متناسب با نیازها و ابعاد شخصیتی دانش‌آموزان صورت می‌گیرد.

وی ابراز کرد: در مجموع هدف اصلی و نتیجه نهایی آزمون، به ما کمک می‌کند تا ما 9 سال آموزش عمومی آموزش‌ و پرورش، خانواده و جامعه را ارزیابی و مورد بررسی قرار دهیم و آموزش‌ و پرورش در حال جریان را اگر نیاز به بازسازی دارد، بازسازی کنیم و متناسب با تغییرات جهانی برای آینده این دستگاه برنامه‌ریزی صورت گیرد.

معاون مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش‌ و پرورش خاطر‌نشان کرد: این آزمون در 3 بخش سلامت رفتاری، استعداد و رغبت در طی ماه‌های آذر، دی و بهمن در سطح مدارس برگزار خواهد شد که، نتایج آن 20 روز پس از برگزاری آزمون به اطلاع خانواده، معلمین مدارس و مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان ارائه خواهد شد.

مصطفوی با قدردانی از تلاش‌های دست‌اندرکاران برگزاری این آزمون‌ها، بیان کرد: انتظار می‌رود که نتایج این آزمون‌ها با حساسیت خاصی در دستور کار مسئولان دستگاه‌ها مخصوصاً آموزش ‌و پرورش قرار گیرد و معلمان هم از نتایج آزمون در اداره کردن کلاس‌های درس، برنامه‌ریزی مناسبی صورت گیرد.

وی در پایان متذکر شد: فرایند آموزش ‌و پرورش برای هر دانش‌آموز، یک پروژه است و نمی‌شود، سبک‌های یادگیری را به‌صورت کلی برای تمام دانش‌آموزان ارائه کرد، بلکه باید برای هر فرد برنامه‌ریزی مناسب و اصولی طراحی و اجرا کرد.

مرجع : خبرگزاری فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

لیلا
Iran, Islamic Republic of
منعکس کنید
وظیفه سازمان روانشناسی چیست
اقایان مسول به دلیل مشکلات کمرشکن زندگی نظیر تورم فقر بیکاری طلاق بیماری های گسترده روحی و روانی بر جامعه سیطره اقکنده است امروز نه اینکه زندگی شهری در این معضل سنگین قرار گرفته زندگی روستایی نیز تحت تاثیر شدید قرار گرفته
به امار خودکشی توجه کنید
بهره وری کار با متخصص افسرده پایین امده
ای کاش سازمان روانشناسی در مراکز شهرستانها دفتر داشت و حتی در روستاها تا دسترسی به مشاور به اسانی صورت گیرد
Iran, Islamic Republic of
ماه تولد 1383/7/2
عباس ضمدی
Iran, Islamic Republic of
خیلی خوب
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.