شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۲۱:۵۸
کد مطلب: 35644
۱

غذاهایی که فشــار خون را پایین می‌آورد

غذاهایی که فشــار خون را پایین می‌آورد
لازم است بدانید فشارخون، حداکثر و حداقل دارد. در افراد بالغ بیشترین فشار بین 9 تا 14 و کمترین مطلوب بین 6 تا 9 است. فشار خون از 14 تا 16 فشار خون خفیف، 16 تا 17 متوسط و 18 به بالا افزایش شدید فشار خون به شمار می‌آید. کسانی که سابقه فشار خون بالا ندارند باید هر 6 ماه یک بار فشارشان را چک کنند. بعد از خوردن صبحانه بهترین زمان سنجش فشار خون است.

 

لازم است بدانید چاقی و مصرف کم روغن‌های حاوی امگا3 استعداد به پرفشاری خون را افزایش می‌دهد که در صورت کاهش وزن و به حداقل رساندن مصرف روغن‌های جامد و نیمه‌جامد گیاهی و کره کاهش قابل ملاحظه‌ای در فشار خون ایجاد می‌شود.

برخی افراد به نمک بسیار حساس هستند و حتی با مصرف شیر دام نمک خورده یا برخی آب‌های معدنی حاوی سدیم، نوشابه‌هایی که مواد نگهدارنده آنها حاوی سدیم مخفی است یا سبزیجات حاوی سدیم همچون کرفس یا سویا و ماهی‌های جنوب فشار خونشان افزایش می‌یابد. اینها افرادی هستند که سابقه خانوادگی از پرفشاری خون دارند یا نژاد سیاهپوست هستند یا سن بیش از 55 سال دارند که معمولا با منع مصرف نمک و محصولات حاوی سدیم مخفی به طور چشمگیری پرفشاری خونشان کنترل می‌شود.

حالا چه بخوریم؟

مصرف زیاد سدیم وقتی با مصرف کم ‌پتاسیم همراه باشد بر خطر پرفشاری می‌افزاید. افراد با مصرف کم ‌پتاسیم تقریبا 5 برابر بیشتر احتمال مرگ ناشی از سکته مغزی دارند. غذاهای پرپتاسیم و کم سدیم همچون سیب‌زمینی، سبزیجات سبزرنگ، آب پرتقال، زردآلو، موز و نوشیدنی‌های مدر گزینه‌های مفیدی برای کاهش سدیم خون هستند. در واقع سدیم و پتاسیم رابطه معکوس با یکدیگر دارند و با افزایش یکی، از میزان دیگری کاسته می‌شود. نکته دیگر مصرف کم کلسیم و منیزیوم بخصوص در سنین سالمندی است. مصرف زیاد مکمل‌ها یا مواد غذایی سرشار از کلسیم همچون محصولات لبنی کم‌چرب، دانه‌های کنجد یا سبزیجات با برگ سبز تیره می‌تواند فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش دهد. منیزیوم در برنج سبوس‌دار، تخمه آفتابگردان، جو و نان گندم یافت می‌شود.

همچنین مصرف الکل خطر پرفشاری خون و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. افراد دائم‌الخمر که به طور مرتب الکل می‌خورند بعد از چند روز امساک از مصرف الکل، افت قابل ملاحظه‌ای را در فشار خونشان مشاهده می‌کنند.

مصرف زیاد و منظم آنتی‌اکسیدان‌ها در قالب میوه‌ها و سبزیجات بخصوص هویج و اسفناج در برنامه غذایی باعث محافظت در برابر فشار خون بالا می‌شود و سکته مغزی را به نصف تقلیل می‌دهد. سیر نیز اثرات کاهنده فشارخون دارد به‌خصوص که منظم مصرف شود.

البته لازم به توضیح است افراد مبتلا به پرفشاری برای کنترل فشارخون همراه با مراعات غذایی لزوما باید از داروهای شیمیایی و براساس تجویز پزشک و معمولا تا آخر عمر استفاده کنند.

این را هم بدانید مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گروه B، E و سلنیوم خطر تجمع پلاکتی را کاهش می‌دهد و بدین وسیله خطر سکته مغزی در افراد مبتلا به فشار خون بالا تقلیل می‌یابد.

 -

فاخره بهبهانی

 
مرجع : سايت خبری جام جم آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا