پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۵:۲۰
کد مطلب: 16401
۰

خط توليد آسپرين و ويتامين «ث» گياهي افتتاح شد

دبير انجمن داروهاي گياهي:۱۵ هزار عطاري غير مجاز در کشور فعاليت مي کنند
خط توليد آسپرين و ويتامين "ث "گياهي روز گذشته در کارخانجات ايران داروک ( شرکت توليد کننده داروهاي گياهي) واقع در جاده مخصوص تهران-کرج با حضور رئيس سازمان غذا و دارو افتتاح شد.

به گزارش ايسنا، دکتر سيدحميدرضا بهشتي مديرعامل ايران داروک ضمن اعلام اين خبر گفت: شرکت داروسازي ايران داروک با هدف غني سازي کشور و کاهش واردات دارو با به کارگيري نيروهاي مجرب پس از تحقيقات بسيار توانست براي اولين بار در ايران آسپرين گياهي با نام (فيتوسپرين) و ويتامين ث گياهي با نام (آسکورفيت) رابه بازارکشور عرضه کند.


ويژگي هاي آسپرين و ويتامين «ث» گياهي
وي افزود: پس از چندين سال تحقيق و پژوهش در واحدهاي مطالعاتي کارخانجات داروسازي ايران داروک، حوزه دارويي کشور براي اولين بار شاهد عرضه «قرص ويتامين ث گياهي» خواهد بود.اين قرص که از عصاره استاندارد شده گياهي با نام علمي Malpighia emarginata تهيه و فرموله شده داراي خواص آنتي اکسيدان و جلوگيري از پيري زودرس و بالا بردن مقاومت بدن در مقابل بيماري هاست. تنها ويتامين ث با منشاء گياهي موجود در ايران با طعم دلپذير ميکس مرکبات عرضه خواهد شد.وي درباره توليد آسپرين گياهي فيتوسپرين نيز گفت: آسپرين گياهي با عنوان فيتوسپرين از عصاره استاندارد شده گياه White willow با نام علمي . Salix Alba L در بخش تحقيق و توسعه کارخانجات ايران داروک تهيه و فرموله شده است.

وي افزود: پوست اين درخت داراي ترکيبي موسوم به ساليسين است که اين ماده از نظر ساختماني شباهت زيادي به آسپرين دارد، با اين تفاوت که عوارض جانبي کمتري نسبت به آسپرين دارد. وي ادامه داد: اين فرآورده بدون عوارض جانبي به ويژه عوارض گوارشي،آثار و نتايجي مشابه آثار آسپرين هاي شيميايي را داراست. آسپرين بازکننده عروق، پيشگيري‌کننده از سکته هاي قلبي و مغزي است و همچنين مي تواند به عنوان ضد درد و التهاب در دردهاي آرتروز و روماتيسم و کمر درد و سردرد کاربرد داشته باشد.


ايران ازنظر تنوع اقليمي و زيستي و گونه گياهي در جهان منحصر به فرد است
بهشتي اظهار داشت: از 13 و يا 14 اقليم شناخته شده در دنيا 11 اقليم در ايران شناسايي شده است و شاهد وجود حدود بيش از 8 هزار گونه گياهي در کشور هستيم که بسياري از اين گياهان، خواص دارويي دارد و مي توانيم با مقياس علمي ادعا کنيم که ايران از تنوع اقليمي و زيستي و گونه گياهي منحصر به فردي برخوردار است .

وي افزود: متاسفانه سهم بازار داروهاي گياهي در کشور بسيار ناچيز است اين در حالي که سهم کشورهاي غربي در بازار جهاني فرآورده هاي دارويي 20 درصد است. وي مشکل و مسئله اصلي در توليد داروهاي گياهي را تبديل فرمولاسيون ها به قرص و شربت دانست و گفت: بهتر آن است که به جاي صادرات برگ و ساقه و ريشه گياهان، آن ها را بعد از تبديل شدن به دارو و محصول نهايي صادر کنيم.

وي اضافه کرد: در حال حاضر بيش از 800 قلم فرآورده طبيعي و گياهي داراي پروانه ساخت در کشور داريم که به مصرف بيماران مي رسد. اين در حالي است که تا سال 84 حدود 380 قلم دارو و فرآورده هاي طبيعي و دارويي توليد مي شد. همچنين در حال حاضر 76 واحد توليدي در زمينه داروهاي گياهي داريم که 43 مورد آن ها صرفا توليد  کننده گياهان دارويي هستند.


دبير انجمن داروهاي گياهي:۱۵ هزار عطاري غير مجاز در کشور فعاليت مي کنند
دبير انجمن داروهاي گياهي نيز در اين مراسم اعلام کرد:  از ميان بيش از ۲۰ هزار عطاري در کشور با شناسايي و بررسي مشخص شد که ۴ هزار و ۷۰۰ عطاري به صورت مجاز در ۱۵ استان کشور فعاليت و بقيه غيرمجاز به تجويز دارو اقدام مي کنند.به گزارش فارس، جعفر ميرفخرايي از تدوين دستورالعمل آموزشي عطاري ها خبر داد و گفت: امروزه علم و تخصص لازم را در حوزه گياهان دارويي داريم و تنها نيازمند عزم ملي هستيم.


رئيس سازمان غذا و دارو: تبليغات داروهاي گياهي نزد پزشکان منعي ندارد
رئيس سازمان غذا و دارو نيز در اين مراسم گفت: توليدکنندگان مي توانند داروهاي گياهي را نزد پزشکان تبليغ کنند و اين تبليغات منعي ندارد.به گزارش ايسنا، دکتر احمد شيباني با بيان اين که امروز 875 فرآورده طبيعي در کشور از ما پروانه و مجوز دارند و در 84 کارخانه توليد مي شوند، اظهار کرد: 157 قلم از اين داروهاي گياهي در سال جاري موفق به اخذ پروانه ساخت شده است.

وي با بيان اين که يکي از مشکلات ما روند تجويز و مصرف داروهاي گياهي است، گفت: يک دليل اين امر به خود جامعه پزشکي بازمي گردد که هنوز نتوانسته  است داروهاي گياهي را باور کند. دليل ديگر اين امر نيزآن است که داروهاي گياهي به طورعمده به صورت OTC توليد مي شود و داروهاي تخصصي چنداني که بتواند وارد نسخ پزشکان شود، کمتر است.البته با تلاش صنعتگران، توليد اشکال دارويي فرآورده هاي گياهي در حال انجام است.شيباني همچنين از ورود داروهاي گياهي به فهرست هاي بيمه اي خبر داد و گفت: اکنون بيش از 50 قلم داروهاي گياهي بيمه شده است و اين روند ادامه پيدا خواهد کرد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .