شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ / ۱۶:۱۰
کد مطلب: 26662
۰
۲

غلت املاعی

هنوز عده ای چالش دارند بر سر این که بالاخره سپاسگزاری را با ذال بنویسند یا با «ز»، عده ای هنوز چند ثانیه مکث می کنند که برای نوشتن آنفلوآنزا، آی با کلاه دوم را بنویسند یا نه؛ خیلی ها مرددند میان ت، ط، ث، س،ص، ق ، غ و ذ، ز، ض و ظ. همین تردید و دودلی است که دیکته بعضی از ما را ضعیف کرده، همین است که وقتی برای یک مطلب در اینترنت کامنت می گذاریم، یا در شبکه های اجتماعی اظهارنظر می کنیم، یا نظرمان را به شیوه پیامکی ارسال می کنیم، دیکته کلمات از زیر دست بعضی هایمان درمی رود و شکل غلط واژه ها را می نویسیم.

ما زیاد کتاب نمی خوانیم و کمتر سراغ منابع مکتوب می رویم، خیلی از ما هنوز فرهنگ شفاهی را می پسندیم، سنت گوش دادن به حرف دیگران و منتظر ماندن برای شنیدن روایات و اطلاعات از زبان آدم ها.
دیدن و گوش دادن هنوز هم برای خیلی از ما راحت تر از خواندن است، پس عجیب نیست که چشم بعضی از ما با دیکته کلمات ناآشناست و برای نوشتن واژه های نه چندان پیچیده، اسیر حروف مشابه می شویم و مردد می مانیم میان ت و ط. این که نوشتن به زبان فارسی گاهی پرغلط می شود به سیستم آموزشی ما نیز مربوط است، به جدی گرفته نشدن درس ادبیات در برخی سال ها و به بی میلی های دانش آموزان برای نوشتن. اما اگر ما مردمی کتابخوان بودیم ، اگر دیکته کلمات مدام از جلوی چشممان می گذشت، اگر ادبیات فارسی در مدرسه و دانشگاه، درسی ویژه و پراهمیت بود یا اگر برخی مفاهیم را درک می کردیم (مثل این مفهوم که «گزاردن» به معنی به جا آوردن است) آن وقت به احتمال زیاد کم پیش می آمد که دیکته زبان مادری را به غلط بنویسیم ولی حالا که این اتفاقات نمی افتد، ما مردمی هستیم که غلت املاعی مان ضیاد اسط.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Bita
Iran, Islamic Republic of
دیکته اصلا مهارت خواندن نیست بلکه مهارت نوشتن است. و علم هم ثابت کرده که در هنگام خواندن مغز به تک تک حروف توجه نمیکند بلکه به کل حروف یک لغت در کنار هم توجه میکند. اگر تجسسی در اینترنت داشته باشید متونی را میتوانید بیابید که مملو از غلط های نوشتاری است ولی ذهن شما به راحتی آنها را خوانده و حتی متوجه این اشتباهات عمدی هم نمیشود. لطفا اشتباه اطلاع رسانی نفرمایید
با تشکر
استاد زبان
سحر
Romania
بله، مع الاسف!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.