سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ / ۱۵:۱۸
کد مطلب: 25906
۰

آموزش و پرورش برای تعلیم "حقوق جنسی" آستین بالا زد

هر از چندگاهی ماجرای تعرض معلم یک مدرسه به دانش آموزان خبرساز می‌شود که پرونده کودک آزاری ناظم یک مدرسه به دانش آموزانش طی دوسال از جمله جدیدترین و تلخ‌ترین این خبرهاست. وقایع سیاه و آزاردهنده‌ای که دلهره به جان خانواده‌ها می‌اندازد و آسیب‌های شدید روحی کودکان قربانی را در پی دارد.

 

هرچند نمی‌توان اتفاقاتی از این دست را به تمام فضای آموزشی کشور تعمیم داد، اما هربار که با خبر می‌شویم دانش آموز دیگری در میان دستان خبیث یک معلم‌نما پژمرده شده است، زنگ‌های خطر در گوشمان به صدا در می‌آید.

 

در این میان نمی‌شود نقش وزارت آموزش و پرورش را به عنوان متولی امر تعلیم و تربیت در کشور نادیده گرفت. درباره اقداماتی که برای جلوگیری از بروز این آسیب و آگاهی دهی به دانش‌آموزان درباره حقوق جنسی خود در دستور کار این وزارتخانه است با دکتر حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به گفت‌و گو نشستیم.

 

دکتر حمیدرضا کفاش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره چگونگی آموزش حقوق جنسی به دانش‌آموزان، اظهار کرد: ما محدودیت‌های در این خصوص داریم، ولی در این زمینه به مقوله آموزش به خانواده‌ها ورود پیدا می‌کنیم.

 

 

آموزش تربیت جنسی به خانواده‌ها توسط انجمن اولیا و مربیان

 

وی افزود:‌ انجمن اولیا و مربیان بنا دارد سرفصل این مباحث را به خانواده‌ها آموزش دهد. زیرا جامعه ما یک جامعه ارزشی است و فضای دینی بر آن حاکم است. البته در کشورهای پیشرفته نیز همین گونه است و در این خصوص بیشتر به خانواده‌ها آموزش می‌دهند.

کفاش ادامه داد: انجمن اولیا و مربیان منابعی از قبل در این رابطه داشتند که آن‌ها را مجددا بازنویسی و بروز خواهند کرد تا در سال تحصیلی جدید در برنامه آموزش خانواده‌ها قرار بگیرد. همچنین دوره‌های آموزشی برای سال 93 توسط انجمن اولیا و مربیان طراحی شده است.

 

 

مبانی آشنایی با حقوق جنسی وارد کتب درسی می‌شود

 

معاون پرورشی آموزش و پرورش درباره آموزش این موضوعات به دانش آموزان نیز گفت: به نظر می‌رسد که باید برخی مفاهیم و نکات را به طور غیر مستقیم به دانش آموز منتقل کنیم به عنوان مثال مهارت " نه" گفتن را به او بیاموزیم. این مفاهیم و آموزش‌ها در کتب جدیدی که سازمان پژوهش تدوین می‌کند، وارد شده است.

 

کفاش ضمن تاکید بر اینکه معلم‌ها باید بخصوص در دوره ابتدایی به طور جدی به آموزش این مسئله ورود پیدا کنند،‌ گفت: معلمین باید بچه‌ها را نسبت به تکالیف و حقوق و بدن خودشان در حدی که در جمهوری اسلامی مجاز هستیم، آشنا کنند. ضمن آنکه در این صورت باید دانش آموزان تک جنس، هم سن، هم اندازه و هم فرهنگ باشند، در جمع نمی‌شوند خیلی قضایا را مطرح کرد.

 

به گفته وی، این آموزش‌ها باید به حدی باشد که هم حجب و حیای بچه‌ها حفظ شود و هم اینکه یاد بگیرند در مقابل خواسته نامشروع مقاومت و ایستادگی کنند و «نه» بگویند و اگر فشاری بر آنها تحمیل شد بتوانند آن را به دیگری بیان کنند. این مسائل به طور دقیق در برنامه‌هایمان مورد توجه است.

 

 

معلمان هم آموزش می‌بینند

 

معاون آموزش و پرورش در خاتمه با بیان اینکه این کار را با آموزش مربیان، معلمان و مشاوران شروع خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: ابتدا باید اطلاعات و داشته‌های معلمان به طور دقیق طی جلسات و دوره‌های آموزشی بازخوانی شود تا بتوانند آن را به دانش آموزان منتقل کنند. انجمن اولیا و مربیان نیز دوره‌هایی را طراحی و اکنون در حال بازنگری منابع مربوط هستند که در برنامه‌های سال 93 انجمن لحاظ خواهد شد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.