پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۰ / ۰۸:۲۷
کد مطلب: 4213
۰

شیوع بی خوابی در 45 درصد افراد

یک روانپزشک گفت: بی‌خوابی شایع‌ترین اختلال خواب است که در بیش از 45 درصد افراد شیوع دارد و باعث احساس خستگی و بیحالی برای فرد می‌شود.
به گزارش  مهر، دکتر امیررضا چمنی روانپزشک، خواب را یکی از حیاتی‌ترین نیازهای فیزیولوژیک انسان دانست و گفت: خواب باعث تعادل در بدن، حفظ انرژی و بازسازی جسم و روح می‌شود و محرومیت از خواب و اختلال در عملکرد آن باعث خستگی، تحریک پذیری و بی‌حالی می‌شود. وی عوامل مختلفی از جمله بیماری‌ها، استرس‌ها و فعالیت‌های ذهنی و ورزشی را باعث تغییر در میزان خواب عنوان کرد.
وی با بیان اینکه اختلال خواب می‌تواند اولیه یا ثانویه باشد، اظهار کرد: بیماری‌های روحی مانند اضطراب و افسردگی و بیماری‌های جسمی مثل بیماری‌های قلبی - عروقی، بیماری‌های گوارشی، آسم، پرکاری تیروئید و سردرد سبب اختلال خواب می‌شود. همچنین مصرف برخی داروها از جمله داروهای ضد آسم، داروهای محرک، چای، سیگار و مواد مخدر نیز اثری مشابه دارند. دکتر چمنی، یکی از شایع‌ترین اختلالات خواب را بی‌خوابی دانست و افزود: این اختلال در بین 30 تا 45 درصد افراد شیوع دارد. وی افزود: بی‌خوابی به شکل‌های مختلف مانند اشکال در شروع خواب، اختلال در تداوم و کاهش کیفیت خواب بروز می‌کند به عبارتی فرد در صبح احساس خستگی و بی حالی می‌کند که این بی‌خوابی می‌تواند ناشی از استرس‌ها و اضطراب‌های تحت تاثیر امتحان، مسائل عاطفی و بیماری‌های حاد جسمی باشد. وی اختلال دیگر خواب را پرخوابی عنوان کرد و گفت: پرخوابی در میان حدود 5 درصد مردم شایع است و به انواع مختلف ظاهر می‌شود به طوری که فرد از خوابیدن بیش از حد، خواب آلودگی در طی روز، حملات خواب، دشواری مفرط در بیدار ماندن و میل شدید به رختخواب رفتن رنج می برد. وی ادامه داد: اختلال پرخوابی هم منشا روانی و هم منشا جسمی مانند کم کاری تیروئید دارد. این روانپزشک، اختلالات دیگر خواب را حملات خواب، کابوس‌های شبانه، خوابگردی و صحبت کردن در خواب ذکر کرد.
دکتر چمنی خاطرنشان کرد: مصرف خودسرانه داروهای خواب آور باعث وابستگی و اعتیاد به این داروها شده و عوارضی چون اختلال حافظه، خواب آلودگی روزانه و گاه بی خوابی را به همراه دارد بنابراین مصرف دارو باید تحت نظر پزشک صورت گرفته و در صورت وجود بیماری زمینه‌ای مانند اضطراب و افسردگی این بیماری درمان شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.