جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۷
کد مطلب: 38820
۰
گفت‌و‌گو با یک پژهشگر روانشناسی به مناسب هفته بهداشت روان(24 تا 30 مهر)؛

اضطراب موجب بروز «افسردگی» می‌شود

اضطراب موجب بروز «افسردگی» می‌شود

سید سهیل رضایی، پژوهشگر روانشناسی در گفت‌و‌گو با آنا به مناسبت هفته بهداشت روان(24تا30مهر) با بیان اینکه اضطراب از ضرورت‌های زندگی اجتماعی هر فرد است، اظهار کرد: اضطراب به دو دسته سالم و ناسالم تقسیم بندی می‌شود. اضطراب سالم فرد را به توفیق اجتماعی می‌رساند و از ضرورت‌های زندگی است به گونه‌ای که اگر وجود نداشته باشد فرد به موفقیت دست پیدا نمی‌کند. برای مثال فرد بررسی می‌کند که آیا برای جامعه مفید بوده یا خیر و اگر به آن میزان مورد نیاز مفید نبوده برای رسیدن به آن تلاش می‌کند که به این اضطراب، اضطراب سالم گفته می‌شود.

وی افزود: دسته دوم، اضطراب ناسالم است که موجب ایجاد افسردگی، از دست دادن امید به زندگی، کاهش انرژی و روی آوردن به مواد مخدر می‌شود.

رضایی با بیان اینکه اضطراب ناسالم به عوامل مختلفی بستگی دارد، یادآور شد: تربیت خانوادگی از عواملی است که می‌تواند در بروز اضطراب ناسالم و ابتلای فرد به افسردگی نقش داشته باشد. برای مثال والدین، کودک را وابسته به خود تربیت می‌کنند به گونه‌ای که کودک توانایی زندگی مستقل خود را از دست می‌دهد و احساس می‌کند اگر والدینش فوت کنند دیگر قادر به ادامه زندگی نخواهد بود این امر باعث می‌شود وقتی والدین هر یک از دوستانش فوت کنند احساس ناامیدی، ترس و اضطراب ناشی از مرگ والدین خود شود.

این پژوهشگر روانشناسی در ادامه مسائل اجتماعی را نیز یکی دیگر از عوامل بروز اضطراب ناسالم دانست و اظهار کرد: برای مثال زمانی‌ که قرار است یک رخداد بزرگ مانند انتخابات در جامعه رخ دهد کاندیداها سعی می‌کنند امیدهایی را در جامعه زنده و یا ایجاد کنند که این امر باعث می‌شود افراد با احساس شادابی و نشاط در انتخابات شرکت کنند. شادابی و نشاط حتی ممکن است تا دو سال بعد از انتخابات در بین مردم وجود داشته باشد اما زمانی‌ که افراد احساس کنند که فرد انتخاب شده به گفته‌های خود عمل نمی‌کند دچار یأس، ناامیدی و اضطراب و حتی افسردگی می‌شوند.

وی یادآور شد: مقایسه کردن نیز زمینه بروز اضطراب و افسردگی را در افراد تشدید می‌کند. برای مثال اگر جوانان خود را با جوانان سایر کشور‌ها که فرصت‌های بیشتری در اختیار دارند مقایسه کنند دچار یاس و ناامیدی و عدم موفقیت خواهند شد که این عوامل موجب کاهش تاب‌آوری و ابتلا به افسردگی می‌شود.

رضایی یادآور شد: برای از بین بردن اضطراب و مبتلا نشدن به افسردگی مهم است که ریشه اضطراب شناسایی شود و زمانی که علت مشخص شد فرد، خانواده و جامعه باید به بهبود و رفع آن کمک کنند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد