پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۹
کد مطلب: 35120
۱

دابسمش بازها اختلال روانی دارند؟

دابسمش بازها اختلال روانی دارند؟
در دنیای مجازی امروز هر لحظه همه منتظر یك اتفاق تازه هستند. احتمال دارد هر روز یك اتقاق غیرمنتظره در دنیای مجازی رخ دهد یا اپلیكیش تازه‌ای رونمایی شود. اتفاق اخیر مربوط به همه‌گیر شدن دابسمش است كه موجی را در شبكه‌های مجازی ازجمله اینستاگرام و فیس‌بوك به راه انداخته است. این اپلیكیشن كه نوامبر سال گذشته به مخاطبان معرفی شد در مدت یك سال به سرعت در سراسر دنیا همه‌گیر شد و ایرانی‌ها را هم به‌شدت درگیر خودش كرد.

اگر در حال استفاده از این اپلیكیشن هستید و از تماشای ویدئوهای منتشر شده از خودتان لذت می‌برید، بهتر است این روزها بیشتر مراقب باشید چون مشكلاتی در كمین شماست و محققان می‌گویند كه ممكن است پای اختلالی در میان باشد!

از كاربران چه خبر؟

در شبكه‌های اجتماعی مختلف عضو هستید؟ پس به‌طور حتم افرادی را در فهرست دوستان‌تان دیده‌اید كه با چهره‌ها و اداهای مختلف ویدئوهای‌شان را به اشتراك گذاشته‌اند. به نظرتان جالب است؟ با حال است یا ایده خلاقانه‌ای دارد؟ شاید هم فكر كنید كه آزاردهنده یا بیخود است. اما جالب اینجاست كه بسیاری از افراد وقتی برای اولین بار دابسمش را می‌بینند و ویدئوی خودشان را با آن ضبط می‌كنند، به دابسمش علاقه‌مند می‌شوند.

تب استفاده از این اپلیكیشن نه‌تنها در میان مردی عادی موجی به پا كرده، بلكه در میان چهره‌های مشهور و هنرپیشگان ایرانی و خارجی هم مورد استقبال قرار گرفته است.

البته این موج فقط مربوط به ایران نیست و كاربران جهانی شبكه‌های اجتماعی را حسابی درگیر كرده است به‌طوری‌كه آمارها نشان می‌دهد حدود 20 میلیون نفر در سراسر دنیا این اپلیكیشن را دانلود كرده‌اند و دابسمش 950 هزار بار در توییتر، منشن شده است. ضمن اینكه جوناس دراپل، رولاند گرنك و دنیل تسچیك كه هر سه ابداع‌كننده این اپلیكیشن هستند، اعتقاد دارند كه در حال حاضر بیش از 50 میلیون دابسمشر در حال استفاده از این اپلیكیشن هستند.

دابسمش چیست؟

اگر تا به حال اسم دابسمش به گوش‌تان خورده یا بین اطرافیان این كلمه را شنیده‌اید اما هنوز نمی‌دانید كه این كلمه عجیب معنی‌اش چیست به شما می‌گوییم كه دابسمش (dubsmash) نام اپلیكیشنی برای گوشی‌های همراه با سیستم عامل IOS و اندروید است كه كاربران با استفاده از آن می‌توانند تصویر خود را روی صدای دیگران بگذارند. مثلا كاربران می‌توانند دیالوگی را از یك فیلم سینمایی یا بخشی از یك ترانه انتخاب كنند و با آن لب بزنند.

بعضی از این صداها قبلا توسط كاربران دیگر آپلود شده و كاربران می‌توانند از این صداها استفاده كنند یا اگر خواستند از صدای كسی استفاده كنند كه در آرشیو موجود نیست و فایل صوتی را آپلود كنند. یك دابسمش حداقل یك و حداكثر 10 ثانیه زمان دارد و همین موضوع هم باعث شده كه هر روز به طرفداران این نرم‌افزار اضافه شود و حتی تعدادی از دابسمش‌های چند ثانیه‌ای را كنار هم قرار دهند و به‌عنوان برترین دابسمش‌ها در شبكه‌های اجتماعی مختلف به‌ویژه تلگرام و اینستاگرام، همخوان كنند.
دابسمش شما را لو می‌دهد!

افراد علاقه‌مند به دابسمش اختلال روانی دارند؟

هر پدیده تازه‌ای در ابتدا جذاب است و می‌تواند افراد مختلف را شیفته كند. تا اینجا مشكلی نیست اما اوضاع زمانی نگران‌كننده می‌شود كه این پدیده به مشغله ذهنی افراد تبدیل شود و هر لحظه مشغول به كار با آن باشند.

محققان و پژوهشگران دانشگاه آكسفورد در این باره می‌گویند: «افرادی كه با اپلیكیشن دابسمش ویدئو تهیه كرده و آن را در اینترنت به اشتراك می‌گذارند كارشان شبیه كسانی است كه تا پیش از این دنبال سلفی گرفتن و انتشار آن در شبكه‌های اجتماعی بودند. به این نتیجه رسیدیم كه افراط در این كار می‌تواند با بروز اختلالات روانی در ارتباط باشد و مانند سلفی گرفتن بیش از حد، اثرات مخربی به همراه دارد. »

دكتر شونگ شوا تسوی، پژوهشگر و استاد دانشگاه ملی مالزی در این باره اینطور توضیح می‌دهد: « به نظر من دابسمش یك اپلیكیشن سرگرم‌كننده است که به جوان‌ها امكان می‌دهد استعدادهای‌شان را نمایش دهند. » به عقیده او، دابسمش فقط جنبه سرگرمی دارد و استفاده از آن نگران‌كننده نیست.

به‌گفته روانشناسان، استفاده از این اپلیكیشن و به اشتراك گذاشتن ویدئوها در شبكه‌های اجتماعی به‌خودی‌خود ضرری ندارد. ضمن اینكه عكس و فیلم بیشتر از متن و نوشته در ذهن‌ها باقی می‌ماند. علاوه بر این گفته می‌شود افرادی كه در بیان خودشان و ابراز وجود مشكل دارند به كمك ابزارهای این‌چنینی می‌توانند احساسات خودشان را بروز دهند، اما عیبش این است كه این شیوه بروز احساسات، ارتباطی یك‌طرفه است و خروجی خوبی ندارد.

علاوه بر این اگر كاربران مراقب تعداد دفعات استفاده از این اپلیكیشن نباشند این موضوع می‌تواند برای‌شان آسیب‌هایی به همراه داشته باشد چون ابراز احساسات بیش از حد در دنیای مجازی آسیب‌زاست.
یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد افرادی كه به‌طور مرتب عكس‌ها و فیلم‌هایی از خودشان را در شبكه‌های اجتماعی نمایش می‌دهند، احتمال دارد كه به خودشیفتگی دچار شده یا اشخاص خودمحوری باشند.

اگر فردی سه یا چهار بار در روز از روی عادت تصاویر و عكس‌هایش را آپلود كند، واضح است كه در شخصیت این فرد اختلالی وجود دارد. دلیلش این است كه اگر ما در طول روز زمان زیادی را صرف انجام كاری كنیم كه ارتباطات اجتماعی ما را با دیگران تحت تاثیر قرار دهد این موضوع نشان‌دهنده یك مشكل یا اختلال و نداشتن سلامت روانی است.

در كنار این موضوع افرادی هستند كه به اینترنت وابستگی زیادی دارند و حداقل چهار ساعت در روز را به آپلود عكس و فیلم و دنبال كردن تعداد لایك‌های دیگران اختصاص می‌دهند. گاهی پیش می‌آید كه وقتی از اینترنت دور می‌شوند استرس می‌گیرند و از این موضوع نگران هستند كه در غیاب آنها در صفحات شخصی شان چه جریانی برقرار است.

این افراد هم باید مراقب باشند و زمان مشخصی را برای بودن در شبكه‌های اجتماعی در نظر بگیرند تا اعتیاد آنها برطرف شده و به زندگی فردی و اجتماعی شان صدمه وارد نشود.
 
 
مرجع : برترين ها/ مجله زندگی ایده آل
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!