پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ / ۱۵:۵۱
کد مطلب: 10082
۰

زنگ های نمادین همچنان در نظام آموزشی اختلال ایجاد می کنند

 
به رغم تصویب شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر اینکه از این پس تنها 3 زنگ نمادین در روزهای اول مهر، 13 آبان و 12 بهمن در مدارس کشور نواخته خواهد شد، امروز زنگ نمادین سلامت در مدارس به صدا در آمد.

به گزارش فارس ، این روزها یکی از دغدغه‌های خانواده‌ها درباره آموزش و پرورش عدم هماهنگی ستاد و صف است؛ وزیر آموزش و پرورش و معاونان وی در رسانه‌ها خبر از اتفاقاتی می‌دهند که گاهی اوقات برعکس آن در مدارس رخ می‌دهد.

از ماجرای تکالیف سنگین نوروزی و غیبت‌ موجه روزهای 27 و 28 اسفند 90 که بگذریم، امروز شاهد اتفاق دیگری بودیم و آن هم ماجرای حذف زنگ‌های نمادین از مدارس بود که بر عکس آن انجام شد.

* "ساماندهی زنگ‌ها" فقط یک خبر بود؟

در روز 8 فروردین امسال، خبری بر روی سایت وزارت آموزش و پرورش منعکس شد مبنی بر اینکه زنگ‌های مدارس ساماندهی شد.

در این خبر آمده بود: بر اساس مصوبه هشتصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش و با امضای رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش، وزیر آموزش و پرورش و دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، نواختن زنگ مناسبت های ملی ـ اسلامی در مدارس کشور ساماندهی شد.

بر اساس این مصوبه که در تاریخ 27 دی ماه سال 90 تصویب شد، ضمن تأکید بر ضرورت تحقق اهداف تعلیم و تربیت، صیانت از برنامه های آموزشی و تربیتی مدارس و پاسداشت مناسبت ها و رویدادهای ملی ـ اسلامی، نواختن زنگ سراسری مناسبت های ملی ـ اسلامی در مدارس کشور ساماندهی شده است.

طبق این مصوبه مقرر شده است در طول سال تحصیلی فقط 3 زنگ خاص به صورت همزمان در مدارس کشور در 3 مناسبت آغاز سال تحصیلی و گرامیداشت دفاع مقدس (اول مهر)، روز دانش آموز و استکبار ستیزی (13 آبان) و زنگ انقلاب اسلامی (12 بهمن) نواخته شود.

در تبصره یکم این مصوبه بر تنظیم و اجرای برنامه های ویژه در این مناسبت ها، توجه به شرایط سنی و علایق دانش آموزان، رعایت ضوابط تربیتی و آموزشی، ایجاد نشاط و کارآمدی برنامه ها و استفاده حداکثری از مشارکت دانش آموزان و معلمان در برنامه ریزی و اجرا تأکید شده است.

با توجه به تبصره دوم این مصوبه، گرامیداشت سایر مناسبت ها و موضوعات دیگر در قالب برنامه صبحگاه و غنی سازی برنامه های مربوط به فعالیت های فوق برنامه و استفاده بهینه از فرصت ها و ظرفیت های درون و برون کلاس انجام خواهد شد.

* نباید دانش‌آموزان را یک‌ساعت در صف نگه داریم که زنگی زده شود

به گزارش توانا، به رغم مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش اما امروز شاهد نواخته شدن زنگ سلامت در مدارس بودیم؛ نکته جالب‌تر اینکه اگر در مدارسی هم زنگ نواخته نشد اما باز وقت کلاس‌های درس گرفته شد و دانش‌آموزان سر صف شاهد برنامه نمادین زنگ سلامت بودند.

مهدی نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به دلایل تصویب طرح نواخته شدن تنها 3 زنگ در مدارس کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بررسی‌ها نشان داد که به بهانه‌های مختلف، زنگ‌هایی در مدارس نواخته می‌شد که این زنگ‌ها نظام آموزش و پرورش ما را مختل کرده بود.

وی با بیان اینکه نواخته شدن این زنگ‌ها پاسخ به نیاز دستگاه‌های مختلف کشور بود، ادامه داد: هر دستگاهی از ما درخواست داشت تا به مناسبت کار و مأموریت آنها، زنگ نمادینی در مدارس نواخته شود.

نویدادهم اضافه کرد: ما بر سر دو راهی بودیم، از یک سو نیاز داشتیم دانش‌آموزان را با این پدیده‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آشنا کنیم و از سوی دیگر وظیفه داشتیم مراقب برنامه آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش باشیم چرا که اهداف آموزشی و تربیتی بر اساس زمانی تعیین شده به نتیجه می‌رسید.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: بررسی کارشناسی انجام دادیم و مشخص شد که بیش از 50  زنگ نمادین در طول سال نواخته می‌شود؛ یعنی به طور متوسط هر یک روز در میان، یک زنگ در مدارس نواخته می‌شد لذا آمدیم مصوبه‌ای را پیش‌بینی کردیم که تنها 3 زنگ ملی در مدارس نواخته شود.

نوید ادهم ادامه داد: جلوی مابقی زنگ‌ها را گرفتیم و اعلام کردیم اگر واقعاً جایی نیاز است، دیگر زنگی نواخته نشده و ساعت درسی دانش‌آموزان نیز حذف نشود بلکه آن موارد در فوق برنامه‌ها، سر کلاس و روزنامه دیواری منعکس شود در حقیقت الزامی نیست یک ساعت دانش‌آموزان را در صف نگه داریم تا زنگی زده شود.

* تا عمل به مصوبه‌ها هنوز راه است

انگار آموزش و پرورش نتوانسته است جلوی زنگ‌ها را بگیرد و روند نواخته شدن زنگ‌ها و اختلال در نظام آموزشی همچنان ادامه دارد. با این حساب، وقتی این وزارتخانه نمی‌تواند یک مصوبه را به سرانجام برساند، چگونه می‌تواند طرح‌های تحولی‌ خود را عملی کند؟

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد