پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۱
کد مطلب: 33609
۱

هوش انسان ۳۰ برابر قوی‌تر از هوش مصنوعی

هوش انسان ۳۰ برابر قوی‌تر از هوش مصنوعی

براساس مطالعه‌ای جدید،‌ قدرتمند‌ترین ابر کامپیوتر امروز جهان تنها یک سی‌ام قدرت مغز انسان را دارند،‌ از این رو انسان هنوز مدت زمان زیادی برای غلبه بر قدرت ربات‌ها در اختیار دارد.

دو دانشجوی دکترا در آمریکا براساس محاسباتی به نام TEPS که توانایی‌های محاسباتی و پردازشی کامپیوترها را برآورد می‌کند، موفق شدند قدرت مغز انسان را با کامپیوترها مقایسه کنند. از آنجایی که مقیاسی دقیقا برابر با مغز انسان وجود ندارد، محققان از تخمینی نزدیک به واقعیت برای محاسبه دفعات شلیک سیگنال‌های الکترونیکی توسط نورون‌های مغزی استفاده کردند.

 به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا برکلی، یکی از فواید عملی محاسبه توان مغز در موضوع ارتباطات این است که چنین محاسبه‌ای تاکنون انجام نشده‌است و می‌توان به کمک آن تخمینی مستقل از هزینه‌های سخت‌افزاری محاسبات کامپیوتری را در مقایسه با مغز به دست آورد.

 
محققان در این مطالعه از ابر کامپیوتر سکویا به عنوان قهرمان هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند: دستگاهی که رکورد نیروی TEPS را در اختیار دارد. محاسبات انجام شده نشان می‌دهد کمینه توان محاسباتی مغز ۳۰ برابر بیشتر از سکویا است و براساس قیمت‌های کنونی بازار،‌ این به آن معنی است که اگر انسانی می‌توانست قدرت پردازش مغز خود را اجاره بدهد، می‌توانست درآمدی برابر ۴۷۰۰ تا ۱۷۰ هزار دلار داشته‌ باشد.

 
با این‌همه دانشمندان هنوز به خوبی نمی‌دانند میزان بهره‌وری مغز از قدرت محاسباتی‌اش در مقایسه با بهره‌وری سیستم‌های طراحی شده توسط انسان چه اندازه‌است،‌ از این رو حتی اگر مشخص بود برای انجام محاسباتی مشابه با محاسبات مغز انسان و به شیوه مغز انسان به چه اندازه سخت‌افزار نیاز است، این تعداد سخت‌افزار تفاوت زیادی با تعداد سخت‌افزارهایی دارد که مهندسان برای دست‌یابی به عملکردی مشابه با مغز انسان به آن نیاز دارند.

 
این مطالعه در قالب بخشی از پروژه تاثیر هوش مصنوعی انجام گرفته‌است، پروژه‌ای که به مقایسه هوش روباتیک و هوش انسانی می‌پردازد و در عین حال بر روند پیشرفت نرم‌افزارها در طول سال‌های آینده تمرکز دارد.

مرجع : جام نیوز
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!