چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۵
کد مطلب: 37416
۰
مدیر کل آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور

افزایش ازدواج بالای سن متعارف در کشور

روزنامه آرمان: این اظهارات  مدیر کل آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور در حالی انجام داده است که بر اساس آخرین آمارها در ایران بیش از ۱۱ میلیون جوان ازدواج نکرده‌اند و هشدار‌ها در این زمینه جدی تر شده است. با وجود اینکه ازدواج پیکره یک زندگی را شکل می دهد و تداوم نسل ها در گرو ازدواج است، اما بررسی ها نشان می دهد که بی میلی جوانان به ازدواج نشانه ای از تجردگرایی است و به نوعی ازدواج در اولویت چندم جوانان قرار دارد که همین امر نشان دهنده بی توجهی نسل جدید به تشکیل خانواده است. تجردگرایی جدا از مشکلات روانی، تبعات اجتماعی و خانوادگی نیز دارد. همچنین با کاهش ازدواج و افزایش تجردخواهی موجی از نگرانی در خانواده‌ها به راه افتاده و موضوع ازدواج‌های دیرهنگام و در نهایت تجردخواهی را به مهم‌ترین بحث در جامعه تبدیل کرده است.

افزایش ازدواج بالای سن متعارف درایران

محزون درباره شمار ازدواج‌ها در سال ۹۴ اظهار کرد: در سال گذشته ۶۸۵ هزار و۳۵۲ ازدواج ثبت شد که بیشترین ازدواج برای خانم‌ها در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله و برای آقایان ۲۵ تا ۲۹ ساله گزارش شد. او در ادامه سن متعارف برای ازدواج جوانان ایرانی را برای دختران ۱۵ تا ۲۹ سال و برای پسران ۲۰ تا ۳۴ سال عنوان کرد و در عین حال گفت: ازدواج بالای سن متعارف در کشورمان رو به افزایش است. به عبارت دیگر از هر ۱۰ ازدواج برای آقایان یک ازدواج بالای ۳۵ سال رخ داد، ضمن اینکه ۱۴ درصد ازدواج‌ها برای خانم ها بالای سن متعارف و بیش از ۳۰ سال است.
به ازای هر ۲ خانوار یک جوان هرگز ازدواج نکرده

محزون در ادامه به موضوع جمعیت مجردان کشور اشاره کرد و گفت: آمار جوانان هرگز ازدواج نکرده و در سن ازدواج در کشور طبق آخرین سرشماری انجام شده توسط مرکز آمار ایران ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار تن است؛ یعنی به ازای هر دو خانوار یک جوان هرگز ازدواج نکرده در کشور داریم که پنج میلیون و ۵۷۰ هزار پسر و پنج میلیون و ۶۷۰ هزار دختر در سن ازدواج در زمره افراد هرگز ازدواج نکرده قرار گرفته اند.

او همچنین آمار جوانان هرگز ازدواج نکرده و بالاتر از سن متعارف را یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: ۳۲۰ هزار از این افراد مرد و ۹۸۰ هزار تن خانم هستند. به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور اضافه کرد: همچنین ۱۵۲ هزار تن بالای ۵۰ سال و در تجرد قطعی در کشور وجود دارد که ۹۰ هزار تن از این شمار را خانم ها تشکیل می دهند. براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان ثبت احوال ۸۳ میلیون ایرانی در داخل و خارج از کشور زندگی می کنند.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد