شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۹
کد مطلب: 39063
۱
رئیس انجمن سکته مغزی ایران؛

سکته مغزی در ۴ ساعت اولیه قابل درمان است

سکته مغزی در ۴ ساعت اولیه قابل درمان است
به گزارش مهر، دکتر بابک زمانی افزود: مهم این است که درمان پذیری سکته مغزی را به صورت یک باور قلبی بپذیریم و انجمن سکته مغزی ایران هم در پی این است که بتواند این باور را در مردم و جامعه پزشکی ایجاد کند.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر این باور وجود ندارد و خیلی از افراد سکته مغزی را ورطه اجتناب ناپذیری می دانند، در حای که برای درمان سکته مغزی باید بیمار را در سه یا ۴ ساعت اول بیماری به مراکز درمانی منتقل نمایند. این کار در کشور ما متاسفانه به تاخیر افتاده است.

زمانی با اشاره به عوامل پیشرفت در زمینه درمان بیماران سکته مغزی، افزود: پیشرفت در این زمینه مستلزم عوامل متعددی است که اعتماد مردم، سیستم های حمل و نقل و آمادگی بیمارستان ها از جمله آن هاست.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران درباره تجهیزاتی که برای درمان بیماران سکته مغزی نیاز است، گفت: تجهیز بیمارستان ها و اقدامات پیش بیمارستانی وظیفه انجمن نیست. وزارت بهداشت خوشبختانه از سال گذشته برنامه ملی برای رفع این نقیصه را شروع کرده است و این برنامه ملی توسط یک کنگره کشوری اجرا شده که متشکل از متخصصین مغز و اعصاب است. این کمیته کشوری دستاوردهای بزرگی داشته و توانسته این نکته را جا بیندازد که سکته مغزی جزء اولویت های کشور است.

۵۵ بیمارستان تخصصی سکته مغزی داریم

مسعود مهرپرور دبیر انجمن سکته مغزی ایران نیز درباره موضوعاتی از جمله تجهیزات کافی برای بروز این عارضه و باورهای غلط در مورد بیماری سکته مغزی توضیحاتی ارائه داد.

وی با اشاره به مراحل سکته مغزی گفت: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران و اولین عامل نارسایی است. بنابراین تبعات سنگینی نه تنها برای فرد بلکه برای خانواده و جامعه به همراه خواهد داشت و به شدت نیاز کنترل این بیماری است.

مهر پرور گفت: حلقه اول برای درمان به موقع این بیماری شناخت از بیماری است ، حلقه بعدی اورژانس ما است که بلافاصله بعد از اطلاع از بیماری بیمار را به مراکز درمانی مجهز منتقل نماید. و مرحله بعدی هم توانبخشی است.

وی افزود: خوشبختانه انجمن سکته مغزی ایران با همکاری وزارت بهداشت سعی کرده تمام این حلقه ها را پوشش دهد و به هم وصل کند چون انجمن به تنهایی موفقیتی نخواهد

مهرپرور افزود: در حال حاضر ۵۵ بیمارستان تخصصی در زمینه سکته مغزی داریم که تا سال آینده به ۱۰۰ بیمارستان خواهد رسید.

وی همچنین در ادامه با اشاره به وجود باورهای غلط در مورد سکته مغزی گفت: نقش خیلی مهم انجمن سکته مغزی ایران از بین بردن این باورهای غلط از جمله اینکه سکته مغزی قابل پیشگیری نیست و درمان خاصی ندارد، می باشد.

مهرپرور با بیان اینکه سکته مغزی مثل سکته قلبی است، گفت: اکثر عواملی که باعث سکته قلبی می شود در سکته مغزی هم موثر است. فشار خون، بیماری های قندی، سیگار کشیدن، چاقی و چربی خون بالا از موثرترین عوامل در این بیماری هستند.

وی افزود: باور غلط دیگر این است که افراد فکر می کنند سکته مغزی برای افراد مسن است، در حالی که یک چهارم سکته های مغزی در افراد زیر ۵۵ سال اتفاق می افتد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.