پایگاه خبری علمی، آموزشی و تحصیلات تکمیلی میگنا - پربيننده ترين عناوين اخبار بهداشتي و پزشكي :: نسخه کامل http://migna.ir/News/HealthNews Thu, 21 Sep 2017 12:14:27 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 http://migna.ir/skins/default/fa/{CURRENT_THEME}/ch01_newsfeed_logo.gif تهیه شده توسط پایگاه خبری میگنا http://migna.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری میگنا آزاد است. Thu, 21 Sep 2017 12:14:27 GMT اخبار بهداشتي و پزشكي 60 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران منصوب شد http://migna.ir/vdcaaony.49n6o15kk4.html به گزارش میزان، حسن قاضی زاده هاشمی در حکمی مسعود ناصری پور را به سمت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران منصوب کرد. در متن این حکم آمده است: «جناب آقای دکتر مسعود ناصری پور استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی ایران نظر به تعهد، تخصص و تجارب ارزنده جنابعالی، به موجب این ابلاغ به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی ایران منصوب می‌شوید. از جنابعالی انتظار دارم با استفاده از توان تخصصی و کارشناسی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه و استفاده از ظرفیت منابع بالقوه سایر بخش‌های حوزه مأموریت خود و در چهارچوب اسناد بالادستی به ویژه سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون برنامه ششم توسعه و برنامه‌های ارائه شده توسط اینجانب در صحن مجلس شورای اسلامی اقدامات زیر را انجام دهید: ۱. تأمین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت مردم به ویژه محرومین و نیازمندان ۲. عملیاتی کردن برنامه ششم توسعه و برنامه سلامت دولت دوازدهم ۳. اقدامات لازم در زمینه استمرار طرح تحول نظام سلامت ۴. ارتقاء برنامه‌های جاری حوزه‌های بهداشتی، درمانی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگیی و دانشجویی ۵. صیانت از منابع انسانی، فیزیکی و مالی ۶. توسعه عدالت در سلامت در حوزه مأموریت خود ۷. توجه به امر اعتدال، توانمندی و شایسته سالاری در انتصابات و تکریم اعضای هیأت علمی و کارکنان حوزه سلامت امید است با اتکال به خداوند متعال و در جهت خدمت به ملت شریف ایران با حضور مستمر در بین مردم و سفر به شهرستان‌های استان به ویژه مناطق محروم، در انجام شایسته وظایف با رعایت اصول قانون مداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید موفق باشید.» وزیر بهداشت همچنین در پیامی از خدمات و تلاش دکتر سیدجواد حاجی میر اسماعیل در مدت تصدی مسئولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران قدردانی کرد. متن این پیام به شرح زیر است: «جناب آقای دکتر سیدجواد حاجی میر اسماعیل خدمتگزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم و نعمتی بزرگ است که خداوند متعال به بندگان برگزیده خویش عطا می‌فرماید. بدین وسیله از خدمات ارزشمند و تلاش مستمر و شایسته شما در مدت تصدی مسئولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی رمانی ایران صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم. امید است همواره به عنوان یکی از نیرو‌های ارزشمند در نظام سلامت موفق و پیروز باشید.» ]]> اخبار بهداشتي و پزشكي Wed, 20 Sep 2017 20:52:50 GMT http://migna.ir/vdcaaony.49n6o15kk4.html خطرناکترین غذاها که تعادل باکتری های روده را بهم میریزد http://migna.ir/vdccxoq0.2bqso8laa2.html این باکتری ها همچنین منجر به تقویت انرژی و سیستم ایمنی بدن شما می شوند. مشکل این است که گاهی اوقات عادات بد غذایی می تواند عملکرد این باکتری ها را دچار مشکل کرده و کیفیت زندگی شما را کاهش دهد. خطرناکترین غذاها که تعادل باکتری های روده را بهم زده و سلامت این عضو بدن را تحت تاثیر قرار می دهند از این قرارند: دانه های با گلوتن بالا: اگرچه فیبر موجود در دانه ها عملکرد روده را بهبود می بخشد، گلوتن دانه های تصفیه شده می تواند منجر به برخی مشکلات گوارشی شود. گلوتن به طور صحیح هضم نشده یا متابولیزه نمی شود و در نتیجه عوارضی مانند آلرژی یا واکنش های جانبی را به همراه دارد. مصرف بیش از حد گلوتن منجر به افزایش سطح التهاب می شود و اگر این التهاب کنترل نشود، با بیماری های خودایمنی مانند دیابت، آرتروز، آلزایمر، لوپوس، فیبرومیالژیا، ام اس و بیماری کرون همراه خواهد بود. گوشت قرمز: خوردن گوشت قرمز به طور منظم نه تنها خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد، بلکه می تواند با افزایش التهاب در بدن، عملکرد روده ها را نیز مختل کند. گوشت قرمز در مقایسه با گوشت مرغ یا بوقلمون دیر هضم است و می تواند منجر به التهاب شکم و نفخ شود. علاوه بر این گوشت قرمز میزان باکتری های خوب روده را کاهش می دهد و خطر ابتلا به عفونت را بالا می برد. غذاهای سرخ شده: این غذاها که بسیار خاصیت اعتیاد آور دارند، در طولانی مدت باعث اختلالات متابولیکی و مشکلات وزن می شوند. در کوتاه مدت عارضه این نوع غذاها از این قرار است: روده را تحریک می کنند و اسید معده را افزایش می دهند. همچنین مشکلاتی از قبیل ریفلاکس ایجاد می کنند. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، گاستریت و دیگر اختلالات گوارشی باید از این غذاها به شدت اجتناب کنند. لبنیات: در حالی که محصولات لبنی می توانند مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین کنند، افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، باید از مصرف آنها اجتناب کنند. چربی، لاکتوز و سایر پروتئین های لبنیات به طور مستقیم بر سلامت روده ها تاثیر می گذارند و میکروبیوم آنها را تغییر می دهند. لبنیات پرچرب همچنین منجر به التهاب و سایر مشکلات گوارشی در بدن می شوند. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید نوع بدون لاکتوز و حاوی پروبیوتیک این محصولات را انتخاب کنند. غذاهای تند: فلفل از جمله غذاهایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و از شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. با این حال مصرف بیش از حد غذاهای تند سبب التهاب جدی در پوشش معده و روده شما می شود و این روند برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند خطرناک است. سوزش سر دل، ریفلاکس اسید و گاستریت از جمله علائم مصرف بیش از حد غذاهای تند است. قهوه و نوشابه: قهوه و سودا با افزایش ریفلاکس اسید و التهاب روده ارتباط دارند. این نوشیدنی ها با مقادیر بالای شکر و مواد افزودنی، باعث اسهال و دردهای شدید شکمی می شوند. مواد غذایی کنسرو و پردازش شده: آنچه صنعت تمایلی ندارد که مردم بدانند این است که مواد مغذی غذهای کنسرو و پردازش شده بسیار کم هستند. در عوض این غذاها سرشار از مواد افزودنی هستند که سلامت روده را تحت تاثیر منفی قرار می دهند. مواد افزودنی این محصولات خطر ابتلا به بیماری های متابولیک، سندرم روده تحریک پذیر و انواع مختلف سرطان ها را بالا می برند. منبع:steptohealth آوای سلامت ]]> اخبار بهداشتي و پزشكي Wed, 20 Sep 2017 08:52:45 GMT http://migna.ir/vdccxoq0.2bqso8laa2.html دستورالعمل بهداشتی ایام محرم و صفر ابلاغ شد http://migna.ir/vdcjohex.uqevozsffu.html به گزارش مهر، دکتر علیرضا رئیسی در این دستور العمل به معاونین بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور تاکید کرده است که با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر به ویژه اربعین در اقصی نقاط کشور به ویژه در استان های غرب و جنوب غربی کشور که در مسیر حرکت زائران کربلای معلی قرار دارند و اهمیت سلامت عزاداران را می طلبد، مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی در راستای حفظ و ارتقای سلامت عزاداران با برنامه ریزی منسجم و مدون داشته باشند.معاون بهداشت تصرح کرده است: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، درمساجد، تکایا و هیئت ها و موکب ها می تواند احتمال بروز بیماری های مرتبط با آب و غذا به وی‍‍ژه بیماری های عفونی روده ای را افزایش دهد بنابراین اجرای مطلوب دستورالعمل بهداشت محیط در مراسم عزاداری محرم ، صفر و اربعین ضروری است.براساس این دستورالعمل صدور کارت بهداشت متصدیان و کارگران شاغل و صدور کارت شناسایی برای کلیه کارشناسان بهداشت محیط مستقر در دانشگاه های مرزی ضروری است.در این دستورالعمل بر کنترل و بازرسی های بهداشتی تاکید شده است. این بازرسی های بهداشتی از منابع تامین و مخازن آب، مدیریت پسماند موکب ها و ایستگاه های صلواتی با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی، کلیه مراکز و اماکن شهری و روستایی حساس با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی و کلیه مراکز و اماکن و سرویس های بهداشتی مسیر تردد عزاداران و زائرین به ویژه در اربعین و ۲۸ صفر و همچنین کنترل بازرسی مستمر از شبکه های توزیع آب آشامیدنی صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه بر امر پخت و توزیع مناسب غذا و نذورات در این ایام نظارت مستمر وجود خواهد داشت.براساس دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در برنامه سلامت محرم، اربعین و صفر هرگونه پخت وپز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت نیز ضروری است.برطبق دستورالعمل های بهداشتی، مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی و فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و بسته بندی مورد تایید وزارت و یا سازمان دامپزشکی متبوع استفاده شود و باید توجه شود که احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شده و از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده و روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.باید دقت شود که از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز)نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳درجه نرسد.مسئولین هیت ها باید توجه کنند، از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خود داری شود و درعین حال از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.بنابر تمهیدات بهداشتی، شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب ترجیحا " ظروف یکبارمصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.همچنین دفع پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال به ویژه درکنار هرایستگاه صلواتی از نکاتی مهمی است که به بهداشت محیط کمک زیادی می کند.     ]]> اخبار بهداشتي و پزشكي Wed, 20 Sep 2017 04:29:47 GMT http://migna.ir/vdcjohex.uqevozsffu.html خوردن فست فــــــود شما را زودرنج می کنــد! http://migna.ir/vdcfxxdj.w6d0xagiiw.html به گزارش مجله "هلث سایکولوژی" (بهداشت روانی) منتشر شد، رژیم غذایی 5 هزار نفر تجزیه و تحلیل شد و آنها از طریق پرسشنامه هایی درباره وضعیت احساسی خود مورد سوال قرار گرفتند. فاکتورهای اصلی پرسشنامه، آگاهی از احساسات متغیر و "قدرت کنترل احساس" بودند. فست فود شرکت کنندگان در این تحقیقات که چربی ترانس بیشتری استفاده می کردند مشکلات بیشتری برای کنترل احساسات خود داشتند.این چربی های اشباع نشده موجب التهاب و برافروختگی می شوند که قبلا هم رابطه آنها با افسردگی نیز مشخص شده بود. چربی ترانس باعث اختلالات پیامی میان سلولها و واکنش های التهابی می شود که بر احساسات افراد تاثیر می گذارد. -توریسم آنلاین ]]> اخبار بهداشتي و پزشكي Thu, 21 Sep 2017 05:13:56 GMT http://migna.ir/vdcfxxdj.w6d0xagiiw.html