کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

يادداشت

خود مراقبتي در فضای مجازی در آستانه انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام روان شناسي

25 خرداد 1395 ساعت 15:01

فراموش نکنید که هیجانات انتخابات حداکثر به 2 ماه نمی رسد و تا 46 ماه بعد چنین فضایی وجود نخواهد داشت.


ميگنا: با توجه به آغاز ثبت نام و نزديكي برگزاري چهارمين دوره انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، كانال ها و گروههای زیادی در تلگرام تشکیل شده و یا فعالتر شده اند. این امر فی نفسه بسیار امیدبخش و خوشایند بوده و نشانگر تعلق و حساسیت همکاران متخصص در یک فرایند دموکراتیک است.

با این وجود، گاهی ممکن است دستخوش هیجان شده و مطالبی را در فضای مجازی منتشر کنیم که بعدها و به دنبال شکایت یک فرد یا سازمان (حقیقی یا حقوقی) دریابیم که مستندات کافی برای اثبات مدعای خود نداریم. در برابر قاضی تنها قانون معیار صدور حکم است و مهم است که بتوانیم در موقعیتهای مشابه از خود دفاع کنیم. از این رو، برای مراقبت از خود در برابر پیامدهای قانونی به نکات زیر بیشتر توجه کنیم:

1. در فضای مجازی به دلیل یک حضور همزمانی ممکن است از هیجانات جمعی متاثر شده و در باره کسی ناسزا بگوییم، دروغ ببندیم، اتهام وارد کنیم و یا دروغ، ناسزا و اتهام زدن دیگران را تایید کنیم. در جمع حقیقی ممکن است افراد فراموش کنند یا دلیل و مدرکی برای شکایت نداشته باشند. در فضای مجازی اما همیشه مستندات کافی موجود است و شاکی می تواند نه تنها به سازمان نظام، بلکه به محاکم عمومی دادگستری نیز شکایت کند و گاه رسیدگی به چنین شکایتهایی در صلاحیت محاکم انقلاب خواهد بود. بنابراین در نوشتن، گفتن، تایید یا تکذیب هر گزاره ای، نخست به دقت بیندیشید. فراموش نکنید که توهین، ناسزا، دروغ بستن به دیگران و اتهام زدن نه تنها محکومیتهای قانونی خود (شامل جرایم نقدی، حبس و شلاق) را دارد، بلکه فعالیت حرفه ای را نیز می تواند از راه شکایت در هیاتهای رسیدگی به تخلفات حرفه ای سازمان نظام زیر تاثیر خود بگیرد.

2. در گروههایی که عمدتا برمبنای هیجان شکل گرفته، پیامها مستند نوشته نمی شوند و یا با توهین همراه هستند، فعالیت نکنید.

3. فراموش نکنید که هیجانات انتخابات حداکثر به 2 ماه نمی رسد و تا 46 ماه بعد چنین فضایی وجود نخواهد داشت.
4. همواره به یاد بسپارید که شما یک متخصص یا دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستید. این موقعیت دقیقا یکی از موقعیتهایی است که باید هوش هیجانی، ساخت شخصیتی و توانمندیهای شناختی خود را به کار گیرید تا از خودتان ناامید نشوید.
5. هدف این نوشتار نه پند دادن در امور اخلاقی و مذهبی بلكه صرفا توجه به پیامدهای حقوقی رفتار در فضای مجازی به منظور مراقبت از حیثیت خویش است.
-
دكترعلیرضا آقایوسفی - دانشیار روانشناسی


کد مطلب: 37361

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/note/37361/خود-مراقبتي-فضای-مجازی-آستانه-انتخابات-شورای-مرکزی-سازمان-نظام-روان-شناسي

میگنا
  https://www.migna.ir