کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مهرداد کلانتری، مریم اسماعیلی

الگوی تحول در روان شناسی/ مقاله

30 مرداد 1395 ساعت 11:58

تحول در روانشناسی در ایران نیز باید با توجه به سه بعد مبانی نظری، جنبه های پژوهشی و جنبه های کاربردی انجام شود تا منجر به تولید علم شده و وضعیت روانشناختی در ایران را ارتقاء دهد.


چکیده


یکی از مهم ترین تحولات در روانشناسی معاصر جنبش روانشناسی مثبت به رهبری مارتین سلیگمن می باشد. این جنبش موجب شد تمرکز علم روانشناسی از آسیب شناسی روانی به سوی موضوعات مثبت مانند شادی، سلامت ذهن، عواطف مثبت، معنویت، خلاقیت و فضایل اخلاقی سوق داده شود.

ارزیابی از وضعیت روانشناسی جهانی موجب شد سلیگمن متوجه ناکارآمدی مدل پزشکی در روانشناسی شود و مدل روانشناسی مثبت را به عنوان مدلی کارآمد برای کمال و تعالی انسان ارائه دهد. جنبش روانشناسی مثبت به تضاد دیرینه روانشناسی و دین خاتمه داد و موجب بازگشت به معنویت در روانشناسی شد.

این رویکرد در سه بعد نظری، پژوهشی و کاربردی در حال پیشرفت است. از جنبش روانشناسی مثبت می توان درس های مهمی را برای تحول روانشناسی در ایران آموخت. از جمله این درس ها این است که ارزیابی واقع بینانه ای از وضعیت روانشناسی در ایران انجام شود.

پیوند فرهنگ اسلامی و علم روانشناسی مد نظر روانشناسان ایرانی قرار گیرد. تحول در روانشناسی در ایران نیز باید با توجه به سه بعد مبانی نظری، جنبه های پژوهشی و جنبه های کاربردی انجام شود تا منجر به تولید علم شده و وضعیت روانشناختی در ایران را ارتقاء دهد. 
  -

نویسندگان:
مهرداد کلانتری، مریم اسماعیلی

مجله مطالعات تحول در علوم انسانی - سال سوم، شماره 4، بهار و تابستان 1394.

برای مشاهده کامل مقاله اينجــــــــــا را کلیک کنید.
لينك كمكي: اينجا
-
فارس


کد مطلب: 38027

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/38027/الگوی-تحول-روان-شناسی-مقاله

میگنا
  https://www.migna.ir