کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعلام شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان

10 اسفند 1390 ساعت 5:05

پذیرفته شدگان نهایی باید تعهد دهند که پس اتمام دوران تحصیل، دو برابر این مدت در آموزش و پرورش خدمت کنند.


  دانشگاه فرهنگیان قرار است از مهر سال آینده با پذیرش 25 هزار دانشجو راه را برای ادامه تحصیل فرهنگیان باز کند، اما برخی کارشناسان با توجه به پیشینه ضعیف آموزش و پرورش در مراکز تربیت معلم، از واگذاری بار آموزش عالی بر دوش این وزارتخانه ابراز نگرانی می‌کنند، این در حالی است که مسوولان این دانشگاه بر جذب اولین گروه دانشجو مصرند و از شرایط ورود به این دانشگاه خبر می‌دهند.

با این که مراکز تربیت معلم وابسته به آموزش و پرورش از امکانات آموزشی و رفاهی برخوردار نیستند، دانشگاه فرهنگیان وابسته به همین وزارتخانه از پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی و حتی دکتری سخن می‌گوید.


گذشته از برخی نگرانی‌ها نسبت به آینده این دانشگاه که به گفته برخی مسوولان آموزش و پرورش باید در سال‌های آینده به پاسخ آن رسید، براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، 70 مرکز تربیت معلم که تاکنون به جذب و تربیت دانشجو در دوره کاردانی مشغول بوده است ، به دانشگاه فرهنگیان ارتقا داده شد و قرار است طی 3 مرحله، به جذب دانشجو در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری بپردازند.


براساس اعلام این شورا، سازمان مرکزی این دانشگاه در تهران است و در هر استان نیز 2 پردیس خواهران و برادران که از ساماندهی 112 مرکز تربیت معلم فعلی شکل می‌گیرد، ایجاد خواهد شد. رئیس‌جمهور و یکی از معاونان وی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم و تحقیقات و یکی از معاونان وی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از اعضای هیات امنای این دانشگاه هستند.


رئیس دانشگاه ویژه فرهنگیان نیز به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش و موافقت وزیر علوم و هیات ‌امنای این دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می‌شود و پس از تایید این شورا، حکم وی توسط وزیر آموزش و پرورش برای مدت 4 سال صادر می‌شود.

 سرپرست دانشگاه پیامبراعظم (ص) با اشاره به جزئیات اساسنامه این دانشگاه که از یکم اسفندماه جاری از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد گفت: پذیرفته شدگان نهایی باید تعهد دهند که پس اتمام دوران تحصیل، دو برابر این مدت در آموزش و پرورش خدمت کنند.


شرایط تحصیل در دانشگاه فرهنگیان
بنا بر این خبر، قبولی در آزمون سراسری سال 91 دانشگاه‌ها، راه ورود به دانشگاه فرهنگیان است. اسدالله اسدی‌گرمارودی سرپرست مجتمع عالی پیامبر اعظم(ص)، که بزودی نامش به دانشگاه فرهنگیان تغییر می‌کند، از رفع مشکل ادامه تحصیل فرهنگیان دارای مدرک معادل خبر داد و به خبرگزاری‌ها گفت: با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شده است که پس از این تمامی فرهنگیان می‌توانند در آزمون‌های سراسری وزارت علوم شرکت کنند و در صورت قبولی و ادامه تحصیل و فارغ‌التحصیلی، مدرک مورد تایید وزارت علوم را بگیرند.


وی افزود: تا پیش از این دارندگان مدرک معادل فقط باید در آزمون جامع شرکت می‌کردند و در صورت قبولی اجازه ادامه تحصیل می‌یافتند، اما استدلال وزارت آموزش و پرورش این بوده است که به دلیل رشد یکباره جمعیت در دهه های، 60 و 70 و معادل تلقی شدن مدارک صادر شده برای فرهنگیان از سوی آموزش و پرورش، این افراد مشکل ادامه تحصیل داشته‌اند.


اسدی‌گرمارودی ادامه داد: بر این اساس درخواست ما از شورای عالی انقلاب فرهنگی این بود که فرهنگیان به جای شرکت در آزمون جامع، در کنکورهای وزارت علوم و با در نظر گرفتن شاخص‌های این آزمون‌ها شرکت کنند و در صورت قبولی که نشان‌دهنده سطح علمی آنهاست، بتوانند ادامه تحصیل دهند.


دانشجویان پسر این دانشگاه خدمت سربازی نمی‌روند
براساس گفته‌های رئیس این مجتمع، مدت زمان تحصیل کارشناسی این دانشجویان جزء سوابق کاری و بازنشستگی آنها محسوب می‌شود و دانشجویان پسر نیزنیاز به گذراندن دوره خدمت سربازی نخواهند داشت، علاوه بر آن برای فرهنگیان دیگر که 930 هزار نفر هستند، این دانشگاه در استان‌ها موظف خواهد بود که برای ارتقای توانمندی‌های آموزشی و مهارتی آنها تا سطح دکترا برنامه‌ریزی کند که این کار نیز از سال‌های آینده به طور جدی دنبال می‌شود.

به نظر می‌رسد، بازگشایی دانشگاهی جدید برای فرهنگیان و به نام آنان از سال تحصیلی جدید جدی است، اما پاسخ به نگرانی‌ها از سطح آموزش، هیات علمی، امکانات رفاهی و بویژه تاثیرگذاری مدرک دانش‌آموختگان بر بهبود عملکرد معلمان نیازمند پذیرش چند سری دانشجوست.

اسدالله اسدی گرمارودی گفت:  پذیرفته شدگان نهایی با رعایت مقررات مربوط، به‌عنوان دانشجو معلم متعهد خدمت به وزارت آموزش و پرورش پذیرفته می‌شوند و باید پیش از ثبت نام به طور رسمی  تعهد دهند که پس از دانش‌آموختگی به میزان دو برابر مدت تحصیل خود، در محل تعیین‌شده از سوی وزارت آموزش و پرورش خدمت کنند.

وی با اشاره به اینکه مدت تحصیل دانشجو جزو سوابق خدمت آنان محسوب می‌شود، اظهار داشت: دارندگان مدارک معادل مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شاغل در وزارت آموزش و پرورش در صورت پذیرفته‌شدن در آزمون ورودی و مصاحبه، می‌توانند در دانشگاه ادامه تحصیل دهند.

سرپرست دانشگاه پیامبر اعظم ادامه داد: دارندگان مدارک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل در مقطع بالاتر، در صورت داشتن حداقل سه سال سابقه خدمت در وزارت آموزش و پرورش، می‌توانند در آزمون مربوط شرکت کنند.
 


کد مطلب: 9306

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/9306/اعلام-شرایط-پذیرش-دانشجو-دانشگاه-فرهنگیان

میگنا
  https://www.migna.ir