کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره:

ناامنی روانی جوانان را از ازدواج دور می‌کند

11 شهريور 1396 ساعت 22:28

رئیس سازمان نظام روانشناسی نامنی روانی را از عوامل کاهش گرایش جوانان به ازدواج خواند و گفت: وقتی جوان احساس می‌کند در تأمین نیازهای اولیه خود دچار مشکل است گرایشش به ازدواج کم می شود.


به گزارش میگنا دکتر عباسعلی اللهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه سلامت روانی شاهرگ حیاتی هر کشور است گفت: تنها 20 درصد از سلامت فرد مربوط به سلامت جسمانی و 80 درصد مختص سلامت روانی می‌شود. البته 20 درصد سلامت جسمی هر فرد نیز تحت‌تأثیر سلامت روانی است، بسیاری از بیماری‌های بدنی، عصبی و... ناشی از نبود سلامت روان است. 

اللهیاری،نشانه وجود امنیت روانی در جامعه را در احساس امنیت و مشارکت و نشاط اجتماعی دانست و گفت: با وجود امنیت روانی، مردم سرزنده و بانشاط هستند و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی به درستی شکل می‌گیرد. 

وی با تأکید بر اینکه امنیت روانی، زیربنای توسعه و پیشرفت است، وجود امنیت روانی را باعث دلبستگی به هویت ملی و مذهبی عنوان کرد. 

اللهیاری مهاجرت را دلیلی بر وجود یا عدم وجود امنیت روانی در جامعه دانست و ادامه داد: احساس وابستگی به وطن و هویت بخشی موجب مهاجرت معکوس می شود. 

به گفته وی، امید به آینده، احساس هویت به تمدن و سرزمین در گرو امنیت روانی بوده و باعث جذب متخصصین و دانشمندان و شکل‌گیری تمدن می‌شود، بنابراین، ناامنی روانی منجر به عدم شکوفایی استعدادها و خلاقیت‌ها در جامعه و در نتیجه خروج استعدادها و سرمایه‌ها از کشور خواهد شد. 

وی با تأکید بر اینکه امنیت روانی زیربنای توسعه و پیشرفت است و باعث دلبستگی به وطن و فرهنگ می‌شود، تأکید کرد: وجود امنیت در سیمای شهری هم کاملاً هویداست، در جائی که مردم هزینه‌های گزافی برای حفاظت و حراست از اموالشان می‌پردازند و در برخوردهای اجتماعی نیز پرخاشگر هستند، نشانی از کاهش امنیت روانی است که کاستن از آن موجب کاهش بهره‌وری افراد نیز می‌شود. 

اللهیاری با بیان اینکه جامعه با یک نگاه سطحی از ناامنی روانی بالایی برخورد است، به آماری از سوی قوه قضائیه اذعان کرد و گفت: حدو 5 تا 7 میلیون پرونده قضائی در این قوه نشانگر درگیری حدود 15 میلیون خانوار در مشاجرات اجتماعی است که نشانگر نبود امنیت روانی به کمرنگ شدن قانون است. 

وی امنیت روانی را شاهرگ جامعه دانست و اظهار داشت: در جامعه‌ای که امنیت روانی وجود ندارد، افراد به دنبال رابطه و رانت هستند و چرخه سالم ایمنی، قانون و پیشرفت از بین می‌رود. 

رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور در خصوص وجود ناایمنی و افزایش آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: افزایش آسیب‌های اجتماعی باعث شده تا مقام معظم رهبری نیز برای حل آن وارد میدان شده و در جلسات مختلف با مسئولان به فکر چاره‌اندیشی هستند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل ناامنی روانی در جامعه ما، مشکلات و مسائل اقتصادی است، چراکه 85 درصد از ثروت کشور در اختیار 15 درصد جامعه قرار گرفته و مابقی دچار مشکلات عدیده اقتصادی هستند. 

اللهیاری با بیان اینکه  انتشار اخباری از مفاسد اقتصادی و توزیع ناعادلانه ثروت موجب افزایش ناامیدی در افراد به خصوص جوانان است، گفت: اینکه گفته می‌شود جوانان ثروت اصلی جامعه هستند، اما راهی برای رسیدن به مناصب و موقعیت های خدمت مختلف برای آنها هموار نیست، حس عدم امنیت روانی را به آنها منتقل می‌کند. 

رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور امنیت روانی را محصول رفاه نسبی دانست و تصریح کرد: تحقیقات روانشناسی نشان داده وقتی نیازهای اساسی انسان تأمین نمی‌شود به دنبال نیازهایی با سطح بالاتر که همان نیازهای روانی است، نمی‌رود. 

وی یکی از عواملی تاثیرگذار بر روی روان افراد را خانواده برشمرد و گفت: ما باید در زمان ازدواج و تشکیل خانواده، با آموزش‌های لازم، شکل‌گیری امنیت روانی در خانواده را تسهیل کنیم،

الهیاری معتقد است: مهارت‌های ازدواج و بچه‌داری در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور، ناامنی را از جمله عوامل کاهش گرایش ازدواج در جوانان خواند و اظهارداشت: وقتی جوان احساس می‌کند در تأمین مسائل اولیه خود دچار مشکل است و از طرفی، در فضای فرهنگی جامعه، شخصیت زنان و مردان زیر سؤال می‌رود و در گفتمان‌های مختلف، افراد را غیرقابل اعتماد برمی‌شمریم، گرایش جوان به ازدواج کاهش می‌یابد. 

اللهیاری تأکید کرد: ایمنی روانی، یکی از انگیزه‌ای تشکیل خانواده است. 


کد مطلب: 41824

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/41824/ناامنی-روانی-جوانان-ازدواج-دور-می-کند

میگنا
  https://www.migna.ir