کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مرجعیت سازمان نظام پزشکی از دست رفته است

23 تير 1396 ساعت 11:20

مدیرعامل انجمن علمی جراحان عمومی ایران، معتقد است که مرجعیت سازمان نظام پزشکی کشور از دست رفته و اعتراضات جامعه پزشکی به کف خیابان آمده است.


به گزارش میگنا دکتر بهزاد رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: مرجعیت سازمان نظام پزشکی برای بیان مسائل جامعه پزشکی از دست رفته و به کف خیابان آمده است.

وی با اشاره در پیش بودن هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی در ۳۰ تیر ۹۶، افزود: معتقدم اولین کار پس از روی کار آمدن ترکیب جدید سازمان نظام پزشکی، احیا موقعیت این سازمان در ذهن همکاران جامعه پزشکی است.

رحمانی ادامه داد: ممکن نیست سازمانی که شان دولتی و نیمه دولتی پیدا کرده بتوان به ماموریت اصلی خودش که دنبال کردن حقوق جامعه پزشکی است، برگردد.

وی با تاکید بر اینکه منتخبان سازمان نظام پزشکی به این نهاد عمومی و صنفی قدرت و شخصیت می دهند، تصریح کرد: قدرت اصلی این سازمان، گوش به فرمان بودن جامعه پزشکی در زمان واقعه است، اینکه در تعامل و تقابل با مجموعه و نهادی، استفاده از انرژی و پتانسیل تمامی ظرفیت های جامعه پزشکی است.

رحمانی همچنین به اولویت دوم سازمان نظام پزشکی بعد از روی کار آمدن ترکیب جدید اشاره کرد و افزود: ترکیب شورای عالی بیمه باید تغییر کند.

وی با اشاره به ۱۱ عضو شورای عالی بیمه، گفت: از این تعداد تنها دو نفر پزشک هستند و ۹ نفر دیگر، اعضای بیمه ای این شورا هستند.

مدیرعامل انجمن علمی جراحان ایران با بیان این مطلب که عنوان «مجرمانه» برای خطاهای پزشکی از نظر حقوقی اشکال دارد، ادامه داد: اگر بتوانیم عنوان قتل غیرعمد را در موارد فوت ناشی از اقدامات پزشکی تغییر دهیم، بسیاری از شکایت های بی مورد از پزشکان کم می شود.

رحمانی، حق اعاده حیثیت برای پزشک را مورد تاکید قرار داد و گفت: بالا بودن نرخ دیه، مشوق برای شکایت های بی مورد از پزشکان است. لذا، اگر بتوانیم در این زمینه کاری صورت دهیم، بسیاری از شکایت های بی مورد از پزشکان ریزش می کند.

دکتر فرهاد تیمورزاده که بیشترین فعالیت خودش را در حوزه نشر پزشکی دنبال می کند، مهر گفت: متاسفانه این تفکر وجود ندارد که پزشک هم یک انسان است و نیازهایی دارد. بلکه معتقدیم که به عنوان یک «درمانگر» باید از او کار کشید.

وی با انتقاد از «بیگاری» پزشکان عمومی و رزیدنت ها، تاکید کرد: جایگاه پزشکان آسیب دیده و باید دوباره احیا شود.

تیمورزاده ، فصل دوم قوانین نظام پزشکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: آنچه در سال های اخیر با آن مواجه بوده ایم، تخریب جایگاه پزشکی در کشور بوده که باید تلاش کنیم این جایگاه آسیب دیده ترمیم شود.

وی همچنین به نابسامانی در نشر پزشکی اشاره کرد و گفت: آنچه در تمامی دوره های نظام پزشکی از آن غفلت شده، انتشارات پزشکی بوده است. در حالی که باید نظام نامه ای برای انتشارات پزشکی تدوین شود.

دکتر کامران آزمان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، رضایت شغلی جامعه پزشکی را مورد تاکید قرار داد و افزود: رضایت اقتصادی جامعه پزشکی در ارتباط مستقیم با بیماران گیرندگان خدمات پزشکی قرار دارد. هر چقدر امنیت شغلی در حرفه پزشکی مستحکم تر باشد، بهره وری بیشتری متوجه دریافت کنندگان خدمات خواهد بود.

وی، به منزلت سازمان نظام پزشکی در نزد جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: کاهش منزلت هر سازمانی آن را تبدیل به یک واحد غیر فعال و ناموفق می گرداند. رسیدن به بالاترین منزلت اجتماعی سازمان نظام پزشکی، نیازمند برنامه ها و اقداماتی است که می بایست در دوره آتی سازمان مد نظر قرار گیرد.

آزمان تاکید کرد: سازمان نظام پزشکی باید برنامه هایی در جهت افزایش مشارکت اعضای خود در رفع مشکلات صنفی داشته و از نظرات آنان حداکثر بهربرداری را نماید. همچنین، باید در جهت کنترل و نظارت بر رفتار مخرب احتمالی از سوی برخی از اعضای خود، برنامه مدون داشته باشد.

وی گفت: سازمان باید بتواند کشمکش های مخرب داخلی خود را مهار کند و در جهت رفع مشکلات صنفی،  پشتیبانی سایر نهادهای مرتبط را جلب و با سایر نظام های اجتماعی سازگاری داشته باشد.


کد مطلب: 41364

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/41364/مرجعیت-سازمان-نظام-پزشکی-دست-رفته

میگنا
  https://www.migna.ir