کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ترویج فرهنگ غلط در ازدواج

31 مرداد 1396 ساعت 14:41

ترویج عادت های غلط در ازدواج، نشات گرفته از عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی است.


دكتر ناصر صبحي مدیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان گفت: تصمیماتی که جوانان برای مراسم های خود می گیرند و ممکن است از نظر اقتصادی و اجتماعی تبعاتی داشته باشد، بخشی فردی و خانوادگی و بخش دیگری اجتماعی و فرهنگی است.

به گزارش ميگنا برنامه راديويي "صبح و گفت و گو" با موضوع ازدواج و ترویج عادت های غلط سدی برای جوانان امروز ، با حضور خسرو ابراهیمی ریاست اتحادیه تالارها و تجهیز مجالس و دکتر ناصر صبحی مدیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان به روی آنتن رفت.

خسرو ابراهیمی در آغاز ازدواج را یک فرهنگ معرفی کرد و اظهار داشت: فرهنگ نیز نشات گرفته از باورها، اعتقادات و رسوم است. ما غنی ترین فرهنگ ها را داریم و بهترین باور ما نشات گرفته از سیره امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) است.

وی در عین حال گفت: هژمونی های فرهنگی باعث شده است تا گاها یک مقداری از واقعیت هایی که وجود دارد، منحرف شویم من جمله زیباترین واقعیتی که در یک سفره عقد یا مراسم عروسی وجود دارد، کتاب بزرگ بشریت یعنی قرآن است که روبه روی عروس و داماد قرار گرفته و آیینه شفاف و نان سنگکی است که برکت زندگی است اما گاها ما این ها را شاید بخاطر جوان گرایی با یکسری ظواهر، خواسته های بی منطق و مسایل زودگذر آلوده می کنیم.

ریاست اتحادیه تالارها و تجهیز مجالس به ارائه مثال هایی در مورد خواسته های بی منطق در برگزاری مراسم ازدواج ها پرداخت و بیان کرد: به طور مثال ما امروز با پدیده ای از فیلمبرداری و عکاسی رو به رو هستیم که می خواهند عروس و داماد در یک رویاپردازی مجازی به تصویر بکشند، لذا عروس و داماد را به باغ ها می برند و با هزینه های فوق العاده زیاد، صحنه های مجازی را درست می کنند و یا جوانان چند ده میلیون برای اجاره کردن ماشین هزینه می کنند.

وی متذکر شد: شخصا شاهد بوده ام که پدرها و مادرها با تمام انرژی شان با این مسایل مخالفت می کردند ولی جوانان تحت تاثیر برخی افراد یا دوستانشان قرار می گیرند و این کار را انجام می دهند.

ابراهیمی به برگزاری مراسم ها سوای تالارها اشاره کرد و گفت: امروز می بینیم که جوانان تالار پذیرایی که در چارچوب قوانین و مسایل صد در صد نظارتی جامعه است و فرهنگ صد در صد اسلامی دارد، رها می کنند و در جاهای چند ده کیلومتری اطراف تهران در سوله ها یا جاهای نامناسب مراسم خودشان را برگزار می کنند.

در ادامه دکتر ناصر صبحی با بیان اینکه ازدواج یک تصمیم در زندگی است که انسان در زندگی اتخاذ می کند، گفت: این تصمیم در میان تصمیمات دیگر، شاید مهمترین تصمیم زندگی انسان باشد. تصمیمی که منطقی و عقلانی نباشد مسلما عواقب آن می تواند مسئله ها یا آسیب های مختلفی را در پیش داشته باشد.

وی ازدواج را یک تصمیم فرآیندی دانست و تصریح کرد: یعنی ازدواج تصمیمی نیست که انسان در حال حاضر آن را اتخاذ کند و تمام شود بلکه این تصمیم پیش زمینه و پسآیندی دارد که می تواند کل زندگی انسان را تحت تاثیر قرار دهد به همین خاطر برای این تصمیم نیاز به داشتن مهارت های مختلف از جمله مهارت های زندگی، مهارت های اجتماعی و مهارت زندگی خانوادگی است.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: چند ویژگی شخصیتی مهم باید انسان داشته باشد و اینها نیز پیش نمی آید مگر اینکه قبل از این دوره درون خانواده، در محیط دانشگاه و در سطح دانشگاه فرهنگ سازی و آمادگی لازم به دست بیاید.

وی در خصوص مراسم های ازدواج گفت: اینکه مثلا جوانان ما تصمیم می گیرند خارج از شهر و با چندین کیلومتر فاصله جشن خودشان را برگزار کنند یا تصمیماتی می گیرند که از نظر اقتصادی، اجتماعی ممکن است تبعاتی داشته باشد، بخشی از این تصمیمات فردی و خانوادگی است اما مسلما باید قبول کنیم بخش دیگری از موضوع اجتماعی و فرهنگی است.

صبحی افزود: اگر فرد احساس امنیت، آرامش و یا آسودگی را که در خارج از شهر برای برگزاری جشن خودش احساس می کند در داخل شهر احساس کند، همانجا برگزار می کند.


کد مطلب: 41698

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/41698/ترویج-فرهنگ-غلط-ازدواج

میگنا
  https://www.migna.ir