کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انتشار جدیدترین فصلنامه نقد کتاب اخلاق، علوم تربیتی و روان شناسی

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) , 22 اسفند 1395 ساعت 16:13

شماره پنجم فصلنامه نقد کتاب اخلاق، علوم تربیتی و روان شناسی (شماره 5، بهار 1395) از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.


سید حسن اسلامی اردکانی در سرمقاله شماره پنجم فصلنامه نقد کتاب اخلاق، علوم تربیتی و روانشناسی در مطلبی با عنوان «برای که می‌نویسم؟» بیان می‌کند: «همه نوشته‌ها خطاب به کسی و گفت‌وگوی با کسی است. اما این گفت‌وگو هنگامی به بار می‌نشیند که پژواکی داشته باشد و شنونده آن را بشنود و پاسخ بگوید. در غیر این صورت فریادی در برهوت است. از این منظر بدترین توهین به نویسنده، همچون سخنگو، آن است که کسی حرفش را نشود، پیامش را نخواند و بی تفاوت از کنار سخن و نوشته‌اش بگذرد. به همین سبب همواره نویسندگان در پس دریافت بازتاب آثار خودشان هستند و از دوست و آشنا خبر می‌گیرند که نوشته‌شان را چگونه یافته‌اند...»
 
سید محسن اسلامی در بخش گفت‌وگو این شماره با موسی اکرمی مصاحبه‌ای با عنوان «دغدغه عدالت و آزادی از ترجمه آثار رالز تا آینده جهان» داشته است. لعیا درفشه نیز با علیرضا شیری درباره «روانکاوی محاق: وضعیت انتشار کتاب‌های روانکاوی در ایران» سخن گفته است.
 
در بخش «نقد» این شماره نیز مطالبی با عناوین 50 ایراد بر ترجمه کتاب شادکامی اصیل با عنوان شادمانی درونی به قلم مجمود گلزاری، سعی نابرده و امید عطا: نقد کتاب اخلاق و فناوری به قلم حسینعلی رحمتی، یک خود فریبی ناقص به قلم مسعود صادقی، هوش و گوش خود بدین پاداش ده؛ نقدی بر گزارش آرای تربیتی جاحظ در جلد نخست آرای دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانی آن به قلم بهروز رفیعی و تفکر در آموزش فلسفه برای خردسالان؛ نقد و بررسی دو سبک به قلم سعید ناجی، سمانه عسکری و لیلا مجید حبیبی عراقی درج شده است.
 
«عقلانیت گفت‌وگو محور بسان راهکاری برای نیل به فلسفه اخلاق اسلامی؛ تقریری از کتاب گفت‌وگو چشم‌‌اندازی برای اندیشه» نوشته حمیدرضا شریعتمداری، «گذار از اخلاق سکولار به اخلاق ایمانی؛ نقدها و رهیافت‌های طه عبدالرحمن» نوشته زهرا بدرلو و «گزارشی از کتاب منطق تدبیر الاختلاف من خلال اعمال طه عبدالرحمن» نوشته ساجده یوسفی عناوین مطالبی است که در بخش پرونده این شماره با نقد آثاری از طه عبدالرحمن منتشر شده است.
 
بخش گزارش مترجم نیز به مطلبی از محسن زندی با عنوان «مقیاس سنجش افسردگی و راهنمای عملی شادکام زیستن بر اساس نظریه چهل درصدی» اختصاص دارد. مهرناز باشی‌زاده مقدم نیز در این شماره با مطلبی با عنوان «فرزندپروری آگاهانه با رویکردهای جدید تربیتی؛ مروری بر کتاب چگونه فرزندم را بر اساس تیپ شخصیتی او تربیت کنم؟» حضور دارد.
 
در بخش نقد برگزیده جواد حیدری «گوش‌سپاری به عقل» نوشته تامس نیگل را ترجمه کرده است. در بخش شایسته ترجمه نیز نعیمه محمدی به «یک دهه با اخلاق پست مدرن معلولیت» نگاهی داشته است. پایان بخش این شماره نیز مطلبی از محمدحسین ساکت است با عنوان «دکتر علی شریعتمداری و دلواپسی فلسفه تعلیم و تربیت».

شماره پنجم فصلنامه نقد کتاب اخلاق، علوم تربیتی و روانشناسی (شماره 5، بهار 1395) به بهای 10 هزار تومان به سردبیری مجید غلامی جلیسه از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
 
 


کد مطلب: 40356

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/40356/انتشار-جدیدترین-فصلنامه-نقد-کتاب-اخلاق-علوم-تربیتی-روان-شناسی

میگنا
  https://www.migna.ir