کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قطع داروی بیماران مبتلا به صرع با افزایش خود کنترلی

خبرگزاری مهر , 10 آبان 1394 ساعت 15:17

متخصص مغزواعصاب وعضو انجمن صرع ایران گفت: بیماری صرع، بیماری قابل کنترل است وبا کمک کردن به شرایط زیستی و زندگی فرد و بالابردن کیفیت زندگی بیمار و افزایش خودکنترلی می توان حتی به کاهش دارو و قطع دارو برسیم.


به گزارش ميگنا، دکتر داریوش نسبی تهرانی روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا در خصوص نگرش جامعه به استفاده مادام العمر مبتلایان به بیماری صرع از دارو گفت: این عقیده در جامعه وجود دارد که در صورت ابتلا به این بیماری باید تا آخرعمر ودر مدت طولانی دارو خورد، ولی متخصصان مغز و اعصاب این نگرش را ندارند و معتقد هستند که این بیماری قابل کنترل است و حتی به مرز قطع دارو و بهبودی کامل می رسد.


وی افزود: ثبات در مصرف منظم دارو و پیگیری مناسب ، از ویژگیهای خودکنترلی دقیق صرع توسط بیمار است، به جای اینکه صرع بربیمارمسلط شود، بیمارباید صرع خود را کنترل کرده و برآن تسلط یابد. وی درخصوص اینکه چه عوامل بیرونی این بیماری را تشدید می کنند، گفت: یکی از عوامل ذهنیت خود بیمارنسبت به بیماری خود است، شروع تشدید این بیماری ابتدا از خود فرد شروع می شود و بعد ازشرایط زیستی فرد از جمله خواب و خوراک ، نظم در زندگی ، استرس های محیطی در جامعه ، فشارهایی که از عوامل مختلف در محیط خانواده و کار به وجود می آید.


تهرانی اظهارکرد: این موراد همه ازعواملی است که می تواند این بیماری را تشدید کند و یا اینکه از کنترل خارج کند، باید به همه این عوامل توجه کرد و تنها استفاده صرف ازدارو برای بهبود این بیماری کافی نیست.


وی با اشاره به اینکه اختلالات شدید فیزیکی ازعوارض بیماری صرع نیزاست گفت: معمولا وقتی حملات تشنجی بیماری صرع طولانی می شود عوارض جبران ناپذیر فیزیکی وذهنی بیشتری با خود به همراه دارد، بعد از این امرنیز مصرف زیاد داروها عوارضی به دنبال دارد که ممکن است در دراز مدت یک سری ضعف ها برای این بیماران ایجاد کند.

این متخصص مغزواعصاب افزود: نمی توان فقط به اینکه به بیمار دارو بدهیم برای اینکه تشنج نکند اکتفا کرد، بلکه تجویز دارو باید هم به روش درست درمان این بیماران، کمک کند و هم اینکه اگر اتفاقات تشنجی افتاد آن ها هم معالجه و کنترل شود ،همه مسایل زندگی بیمارصرع وضعف هایش چه فیزیکی و ذهنی باید درمان شود واصلاح شود.

تهرانی در رابطه با علائم شاخص بیماری صرع یادآور شد: هرگونه شکل غیرعادی که برای فرد پیش بیاید، مثلا خواب بی دلیل، سرگیجه بی دلیل، سر درد بی دلیل و تکرارشونده باشد ودلیل خاصی برای آن پیدا نشود، و نیزدائم درشرایط مختلف و زمان های مختلف ریتمیک تکرارشود،ممکن است علائمی از شروع بیماری صرع باشد، فقط تشنج کردن، غش کردن و زمین افتادن از علائم بیماری صرع نیست.

صرع یک بیماری مزمن است که درآن حمله های تشنج به شکل یا اشکال خاصی هر از چند گاه ایجاد می شود، صرع انواع مختلفی دارد که برحسب چگونگی خصوصیات آن از لحاظ بالینی و یا الکتروفیزیولوژیک که در نوار مغزی نشان داده می شود ، طبقه بندی می شود.


کد مطلب: 33750

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/33750/قطع-داروی-بیماران-مبتلا-صرع-افزایش-خود-کنترلی

میگنا
  https://www.migna.ir