کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بايدها و نبايدهاي مصرف كلسيم

12 خرداد 1390 ساعت 17:50


مصرف كلسيم در حد متوسط، احتمال ابتلا به پوكي استخوان و يا شكستگي استخوان در بزرگسالي را كم نمي‌كند. با افزايش سن، ذخيره كلسيم استخوان‌ها كم مي‌شود، در حالي كه خطر پوكي استخوان و شكستگي افزايش پيدا مي كند. از آنجا كه زنان بيشتر از مردان در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند، بايد توجه بيشتري نيز به پيشگيري از آن داشته باشند.
امكان جايگزيني كلسيم و جبران آن با افزايش ميزان مصرف كلسيم هنوز به اثبات نرسيده است. اما تحقيقاتي براي بررسي تأثير استفاده طولاني مدت از كلسيم بر احتمال شكستگي استخوان‌ها انجام گرفته است. در اين پژوهش‌ها 61 هزار و 433 زن طي 19 سال مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد 24درصد آنها در اين دوره 19 ساله يكبار دچار شكستگي استخوان و 6 درصد آنها دچار شكستگي ران شدند. در حالي كه در بين زير گروه‌ها 20درصد از پوكي استخوان رنج مي‌بردند.
علاوه بر اين پرسش‌هايي راجع به تغييرات تغذيه‌اي آنها از طريق پرسشنامه مطرح شد كه هدف از تهيه اين پرسشنامه تعيين ميزان دريافت كلسيم، استفاده از مولتي ويتامين‌ها و مكمل‌ها بود.
همچنين اطلاعاتي درباره وضعيت يائسگي، استروژن درماني پس از يائسگي، وزن بدن، قد، مصرف سيگار، سطح فعاليت فيزيكي و ميزان تحصيلات نمونه‌ها نيز جمع‌آوري شد.
نتايج نشان داد افرادي كه روزانه به طور تقريبي 750ميلي‌گرم كلسيم مصرف مي‌كنند در معرض كمترين خطر ابتلا به شكستگي استخوان قرار دارند. اين در حالي است كه وضعيت افرادي كه بيش از اين ميزان دريافت كلسيم داشتند كاهش خطر را تأييد نمي‌كرد بلكه شواهد حاكي از آن است دريافت كلسيم به مقدار زياد، احتمال شكستگي استخوان ران را افزايش مي‌دهد.


کد مطلب: 3321

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/3321/بايدها-نبايدهاي-مصرف-كلسيم

میگنا
  https://www.migna.ir