کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برونشيوليت، در کودکا ن

روزنامه خراسان , 19 خرداد 1394 ساعت 7:13

«برونشيوليت» به التهاب نايژک ها که کوچک ترين معبرهاي تنفسي در ريه هاست، گفته مي شود.


اين بيماري اغلب در کودکان زير 6ماه و گاهي 12ماه ديده مي شود. علت بروز اين بيماري ويروسي است که به طور عمده باعث عفونت ريوي در کودکان مي شود.

به اين بيماري در بزرگسالان، برونشيت گفته مي شود. برونشيوليت از طريق شايع ترين ويروس به نام سين سي شيال تنفسي (RSV) به وجود مي آيد. اين ويروس از طريق سرفه و عطسه پخش مي شود.

در نوزادان علايم اوليه به شکل يک سرماخوردگي شروع مي شود و پس از گذشت يک روز يا بيشتر، کودک دچار سرفه و خس خس سينه مي شود. تنفس تند و خس خس سينه، خوردن و آشاميدن را براي کودک سخت مي کند به طوري که برخي از کودکان بايد در بيمارستان بستري شوند.

علايم اوليه آن مشابه سرماخوردگي معمولي است، يک يا 2 روز ادامه دارد از جمله آب ريزش بيني، سرفه خفيف و گرفتگي بيني که با تب، خس خس سينه و بي اشتهايي کودک همراه است. در روز دوم و سوم علايم بدتر مي شود و بيماري 7 تا 10 روز طول مي کشد. اما سرفه کردن کودک ممکن است بين 2 تا 4 هفته طول بکشد. از آن جا که اين بيماري ويروسي است، آنتي بيوتيک تجويز نمي شود.

در اين موارد کودک نياز به استراحت دارد و بايد مصرف مايعات وي افزايش پيدا کند. بنابراين دفعات شير دادن و آب دادن را افزايش دهيد تا کودک دچار کم آبي نشود. از طرفي اگر کودک به اکسيژن نياز پيدا کند، بايد بستري شود. از آن جا که اين بيماري عفوني واگيردار است، کودک مريض را از کودکان ديگر دور نگه داريد.

در محيط هيچ گونه آلودگي مانند دود سيگار وجود نداشته باشد. سختي يا بي نظمي در تنفس، ناتواني در شير خوردن، پريدگي رنگ، خس خس سينه، امتناع از خوردن و آشاميدن، کم اشتهايي و خواب آلودگي از علايم اين بيماري است که به محض مشاهده آن بايد به پزشک مراجعه کنيد.


کد مطلب: 31392

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/31392/برونشيوليت-کودکا-ن

میگنا
  https://www.migna.ir