کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:

کمبود «ید» بهره هوشی را کاهش می‌دهد

17 بهمن 1393 ساعت 23:59

مصرف غذای کم نمک را از دوران کودکی به کودکان بیاموزیم


 

زهرا عبدالهی در گفت‌وگو با فارس در مورد اهمیت کاهش مصرف نمک در سلامت کودکان گفت: عادات غذایی در دوران کودکی و به ویژه در سنین 2 تا 5 سالگی شکل می‌گیرند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سلیقه‌های غذایی در این دوران پایه‌گذاری می‌شوند و تا سال‌ها پایدار می‌مانند، بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه‌ریزی کرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: یکی از راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا در کودکان، کاهش دریافت نمک مصرفی آنهاست.

وی با بیان اینکه نمک از طرق مختلف مانند مراحل تهیه و پخت غذا، مصرف نواع سوپ‌های آماده، شورها و ترشی‌ها، کنسروها، سوسیس، کالباس و همبرگر و تنقلات شور مانند چیپس و فرآورده‌های غلات حجیم شده دریافت می‌شود گفت: یکی از مهمترین دلایل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است و با کاهش مصرف نمک، ذائقه به غذای کم نمک عادت می‌کند.

عبدالهی یادآور شد: محیط خانواده (خواهر و برادران بزرگتر، عادات و رفتارهای غذایی والدین، محیط صرف غذا)، مسائل اجتماعی (اشتغال مادران، صرف حداقل یک وعده غذا یا بیشتر در مهدکودک و مدرسه، استفاده از غذاهای آماده و ...) و پیام‌های رسانه‌ها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمی در دریافت و عادات غذایی کودکان دارند.

وی خاطرنشان کرد: حداکثر میزان توصیه شده مصرف نمک برای کودکان، کمتر از 3 گرم در روز است و البته همین مقدار نمک نیز باید یددار و تصفیه شده باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ید را یکی از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودکان دانست و افزود: کمبود ید موجب کاهش بهره هوشی می‌شود.

وی تاکید کرد: هنگام پخت غذای کمکی و نیز هنگام دادن غذا به کودک، از نمک استفاده نکنید تا ذائقه او به طعم شور عادت نکند.

 

 


کد مطلب: 29167

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/29167/کمبود-ید-بهره-هوشی-کاهش-می-دهد

میگنا
  https://www.migna.ir