خوردن نوشيدنيهاي داغ در دراز مدت و بر حسب عادت ميتواند به سرطان مري منجر شود.
به گزارش میگنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، امير حسين فقيهي، دانشيار مركز آموزشي درماني رسول اكرم(ص) گفت: مواد اسيدي، قليايي و مواد داغ و پرحرارت از جمله مواد آزارنده هستند كه خوردن آنها باعث آزار مري و حتي زخم و سرطان ميشود.
وي اظهار داشت: مواد غذايي داغ به دليل حرارت زياد دستگاه گوارشي را ميسوزاند به طوري كه نوشيدنيهاي بسيار داغ در صورت بلعيده شدن به مخاط حفره دهان تا معده آسيب جدي وارد و سطح بيشتري را درگير سوختگي ميكند.
اين متخصص گوارش و كبد تصريح كرد: مواد غذايي جامد داغ آسيب كمتري به دستگاه گوارش وارد ميكند و قبل از بلعيده شدن خيلي سريع ميتوان آن را از حفره دهان خارج كرد.
وي اضافه كرد: مواد جامد بسيار داغ در صورت بلعيده شدن به مري و معده آسيب جدي وارد و باعث سوختگي شديد دستگاه گوارش ميشود.
اين متخصص گوارش و كبد با بيان اينكه سرطان مري در شمال كشور به دليل خوردن چايي داغ شيوع بيشتري دارد گفت: بر اساس مطالعات انجام شده سرطان مري با خوردن چاي داغ به دليل سوختگي و تغيير ژنها ارتباط مستقيمي دارد.
وي افزود: به منظور پيشگيري از انواع سرطانهاي دستگاه گوارش، فرهنگ درست غذا خوردن و نوشيدن بايد در سنين كودكي در خانوادهها نهادينه شود.
فقيهي اظهار داشت: همچنين مادران هنگام غذا دادن به كودكان بايد ماده غذايي را امتحان كنند تا بر اثر داغ بودن به دستگاه گوارش كودك آسيب نرسد.