کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شناسایی دو باکتری دهانی برای تشخیص سرطان لوزالمعده

31 ارديبهشت 1393 ساعت 15:45

محققان آمریکایی دریافته‌اند، وجود نوع خاصی از باکتری در بزاق می‌تواند به پزشکان برای تشخیص زودهنگام سرطان لوزالمعده کمک کند.


به گزارش ایسنا، سرطان لوزالمعده یک تومور بدخیم است که از سلول‌های تبدیل شده در بافت‌های تشکیل‌دهنده لوزالمعده نشأت می‌گیرد. رشد و گسترش این نوع سرطان در بدن با نشانه خاصی همراه نیست و به همین دلیل جزو دسته سرطان‌های خطرناک محسوب می‌شود.

محققان دانشگاه ایالتی سن‌دیه‌گو در تحقیقات خود دریافته‌اند، بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده دارای یک مشخصه متفاوت و متمایز شامل نوع خاصی از باکتری در بزاق - در مقایسه با افراد سالم – هستند. در این مطالعه تنوع باکتری بزاق در 131 بیمار شامل 63 زن و 68 مرد در مرکز سرطان Moores مورد بررسی قرار گرفت؛ از این گروه 14 نفر با سرطان لوزالمعده، 13 نفر با بیماری لوزالمعده، 22 نفر مبتلا به انواع دیگر سرطان و 10 نفر بدون بیماری تشخیص داده شدند.

به گفته «پدرو تورس» سرپرست تیم تحقیقاتی، نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده از سطوح بالاتر دو باکتری دهانی خاص به نام‌های لپتوتریشیا و کمپیلوباکتر (Leptotrichia and Campylobacter) – در مقایسه با افراد سالم – برخوردار هستند.
همچنین این دسته از بیماران دارای سطوح پایین‌تر استرپتوکوک، ترپونما و وایلونلا هستند.


کد مطلب: 24882

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/24882/شناسایی-دو-باکتری-دهانی-تشخیص-سرطان-لوزالمعده

میگنا
  https://www.migna.ir