کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خراش های کوچک هم کشنده می شوند!

بیماری هایی که در عصر فناوری دیگر درمانی ندارند

آتش فناوری به دامن سلامت

18 ارديبهشت 1393 ساعت 0:21

سازمان بهداشت جهانی در حالی در جدیدترین گزارش خود برای چندمین بار در مورد مقاومت آنتی بیوتیکی هشدار داده است که روند تجویز و مصرف آنتی بیوتیک ها همچنان به روال سابق در همه جای دنیا ادامه دارد.


به گزارش مهر، بر اساس هشدار سازمان ملل، جهان اکنون در آستانه دوره پسا آنتی بیوتیک قرار دارد؛ دوره ای که در آن بیماری های عفونی به آنتی بیوتیک های جدید پاسخ نداده و یک خراش کوچک روی پوست می تواند کشنده شود. آنتی بیوتیک ها که زمانی آبی بر روی آتش مهلک ترین بیماری ها محسوب می شدند اکنون در حال زوال هستند و مرگ انسان بر اثر ساده ترین بیماری ها را نوید می دهند.

انسان که در بسیاری از موارد خود هیزم به آتش مشکلاتش می ریزد یک بار دیگر برای خود دردسر آفرین شده و با سوء مصرف بیش ازاندازه از آنتی بیوتیک ها ، کوچه بن بستی را در راه درمان بیماری های عفونی طی می کند. آنتی بیوتیک ها که یک نمونه بسیار آشنای آن پنی سیلین است، نخستین بار به طور تصادفی از محیط کشت کپک کشف شد و امروزه جزو پر تجویز ترین داروها در سراسر جهان محسوب می شود.

با وجود قدرتمندی این گروه مهم از داروها، اما آنها قادر به درمان تمام عفونتها نیستند و فقط عليه عفونتهايی بکار ميروند که توسط باکتريها٬ قارچ ها و انگل های بيماريزا بوجود آمده باشند و در برابر بيماري های ويروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا تاثيری ندارند.

نکته قابل توجه، این است که مصرف آنتی بیوتیک در مورد بیماری های ویروسی نه تنها بیماری را درمان نمی کند بلکه می تواند موجب بدتر شدن بیماری شده و علاوه بر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی، عوارض جانبی خطرناکی برای بیمار در پی داشته باشد. اما شاید یکی از مهمترین عوارض این مقاومت آنتی بیوتیکی، سرایت آسان بیماری به مردم به دلیل قدرتمند تر شدن عوامل بیماری زا باشد.
در مقاومت آنتی بیوتیکی انواع قوی تر باکتری ها کشته يا متوقف نمي شوند٬ بلکه زنده مانده٬ رشد و گسترش پيدا مي کنند و این بار ديگر باید برای از بین رفتن باکتری ها به شیوه های قوی تری متوسل شد. مقاومت به آنتی بیوتیک هزینه بسیاری برای دولت ها و بیماران در پی دارد به طوری که علاوه بر طولانی تر شدن دوره بیماری، پیچیده شدن آن و افزایش تعداد مراجعه به پزشک، نیاز به داروهای گران قیمت تر و سمی تر را ضروری می کند. اما مهمترین عارضه مرگ پر درد بر اثر ساده ترین عفونتهاست.
در حال حاضر برخی از انواع باکتري به آنتی بيوتيک مقاوم شده اند که از جمله آنها می توان به باکتری های ایجاد کننده عفونتهای پوستی٬ مننژيت٬ بيماريهای قابل انتقال از راه جنسی و عفونتهای دستگاه تنفسی مانند ذات الريه و فارنژيت يا گلودرد چرکی اشاره کرد.
با این حال سازمان ملل هشدار داده است تعداد بیماری هایی که به آنتی بیوتیک های موجود در بازار مقاوم می شوند در حال افزایش است. اگرچه دانشمندان تلاش دارند با استفاده از فناوری پیشرفته، آنتی بیوتیک های جدیدی بسازند اما این فرایند بسیار زمان بر و پر هزینه است و ممکن است عرضه چنین داروهایی به بازار چندین دهه زمان ببرد. اگرچه آنتی بیوتیک همیشه انسان را به یاد قرص و آمپول های دارویی می اندازد اما دانشمندان علوم پزشکی بر این عقیده اند هر گونه محصول فناورانه ای که تاثیر آنتی بیوتیکی داشته باشد مانند لباس های آنتی باکتریال، صابون های ضد باکتری یا سطوح ضد باکتری می تواند در بروز مقاومت آنتی بیوتیکی نقش بسزایی داشته باشد.


کد مطلب: 24488

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/24488/بیماری-هایی-عصر-فناوری-دیگر-درمانی-ندارند

میگنا
  https://www.migna.ir