کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شیوه دقیق برای تعیین محل انسدادهای قلبی با همکاری دانشمند ایرانی

4 آذر 1392 ساعت 13:59

این مطالعه «CORE 320» نام گرفته و شامل 381 بیمار حاضر در 16 بیمارستان موجود در هشت کشور جهان بود.


یک تیم بین‌المللی از دانشمندان به همراه یک پروفسور ایرانی، از یک «سی‌تی اسکن فوق‌سریع 320 آشکارساز» استفاده کرده‌اند که می‌تواند آناتومی درون شریان‌های کرونری، جریان خون و همچنین محل دقیق انسداد عروق کرونر را تعیین کند.

ایسنا:  این اسکنر می‌تواند دقیقا مشخص کند که چه افرادی به فرآیند تهاجمی برای شناسایی انسدادهای قلبی نیاز دارند و چه اشخاصی به چنین فرآیندی نیاز ندارند. محققان حاضر در این تیم بین‌المللی به همراه دکتر «آرمین عرب‌زاده» مدعی هستند یافته‌هایشان می‌تواند میلیون‌ها تن را در سراسر جهان از تجربه‌کردن کاتتریزاسیون قلبی غیرضروری مصون دارد.
این مطالعه «CORE 320» نام گرفته و شامل 381 بیمار حاضر در 16 بیمارستان موجود در هشت کشور جهان بود. در این تحقیق، شرکت‌کنندگان با یک سی تی ‌اسکن 320 آشکارساز و همچنین آزمایش‌های معمولی که امروزه به طور وسیع استفاده می‌شوند، سنجیده شدند.
محققان بر این باورند 91 درصد افرادی که این اسکن را تجربه کردند، به درمان تهاجمی مانند استنت یا جراحی بای‌پس نیازی نداشتند. بنابراین، این بیماران که هیچ یک از آنها سابقه بیماری اختلال شریانهای کرونر نداشتند، به دلیل دقت سی‌تی اسکن مزبور از آزمایش‌های تهاجمی مصون ماندند.
جوا ای سی لیما، محقق ارشد این مطالعه و استاد پزشکی و رادیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز، در این رابطه گفت: تحقیق ما اولین مطالعه چندمرکزی برای بررسی دقت تشخیصی سی‌تی اسکن با هدف ارزیابی انسدادهای موجود در شریان‌های خونی و تعیین این نکته بود که کدام‌ یک از این انسدادها می‌توانند مانع از رسیدن خون کافی به قلب شوند.
لیما مدعی است این یافته‌ها بر روی افرادی اعمال می‌شود که دارای درد قفسه سینه بوده و سابقه حمله قلبی مبتنی بر EKG و دیگر موارد را ندارند. وب معتقد است بسیاری از افراد در چنین شرایطی به یک آزمایشگاه کاتتریزاسیون قلبی با آنژیوگرافی و با هدف ارزیابی بیشتر فرستاده می‌شوند.
آنژیوگرافی نوعی آزمایش تهاجمی برای جستجوی انسدادهایی در شریان‌های قلبی با استفاده از رنگ و اشعه‌های ایکس ویژه است. حدود 30 درصد از بیمارانی که چنین کاتتریزاسونی را تجربه می‌کنند، دارای بیماری حداقل بوده یا هیچ انسدادی که نیازمند مداخله برای بازکردن شریان توسط استنت یا بای‌پس کردن آن از طریق جراحی باشد، ندارند. 381 بیماری که این مطالعه را تکمیل کردند، پرتونگاری با نشر تک فوتون محاسبه شده (SPECT) و آنژیوگرافی غیرتهاجی را نیز تجربه کردند. لیما معتقد است SPECT یک آزمایش تنش‌زا با تصویربرداری است که جریان خون کاهش‌یافته در قلب را بدون نشان‌دادن تعداد یا مکان مشخص انسدادها نشان می‌دهد.
شرکت‌کنندگان همچنین دو نوع آزمایش را با یک سی‌تی اسکن 320 آشکارساز غیرتهاجمی تجربه کردند. در نخستین آزمایش سی تی، از اسکنر برای مشاهده آناتومی شریان‌ها و با هدف ارزیابی وجود انسدادها و مکان‌ آنها استفاده شد. این آزمایش CTA نام دارد که در آن A نشان‌دهنده آنژیوگرافی است. سپس در آزمایش سی‌تی دوم با همان سامانه، به بیماران دارویی داده شد که شریان‌های خون را منبسط می‌کند و جریان‌ خون به قلب را به شیوه‌های مشابه آنچه در طول یک آزمایش تنش رخ می‌دهد، افرایش می‌دهد. آزمایش دوم CTP نام دارد که در آن P نشانگر تزریق وریدی است. سی‌تی‌ اسکنر 320 آشکارساز به دانشمندان امکان مشاهده آناتومی انسدادها، تعیین امکان وجود انسدادها و این که آیا آنها منجر به کمبود تزریق وریدی به قلب می‌شد یا خیر، را داد.
دانشمندان معتقدند که دو آزمایش ترکیب‌شده CTA و CTP باز هم در مقایسه با سی‌تی اسکن 64 آشکارساز تشعشع کمتری تولید کرد. تیم علمی به مدت پنج سال این بیماران را تحت نظر قرار می‌دهد و به دنبال هر نوع رویداد مرتبط با قلب مانند حمله قلبی و همچنین مراجعه به بیمارستان خواهد بود.
جزئیات این مطالعه در مجله European Heart منتشر شد.


کد مطلب: 20544

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/20544/شیوه-دقیق-تعیین-محل-انسدادهای-قلبی-همکاری-دانشمند-ایرانی

میگنا
  https://www.migna.ir