کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خطر سنگ كليه براي ديزي سنگي خورها

24 خرداد 1392 ساعت 16:06


يافته هاي جديد دانشمندان نشان مي دهد مصرف غذا در ظروف سنگي خطر سنگ كليه را افزايش مي دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ كساني كه غذاهاي آبكي مانند انواع آش وسوپ را در ظروف سنگي پخت و پز مي كنند در معرض خطر سنگ كليه هستند.

بررسي ها نشان مي دهند دانشمندان با بررسي و انجام آزمايشاتي روي 160 مرد و زن دريافتند كساني كه در هفته حتي يك بار از ظروف سنگي براي پخت وپز استفاده مي كنند نسبت به سايرين بيشتر در خطر بيماري هاي كليوي قرار دارند.

ظروف سنگي اگر چه مزايايي هم دارد كه از مهترين مزاياي آن افزايش آهن مواد غذايي است و هم از كم خوني جلوگيري مي كند اما دانشمندان معتقدند با جلوگيري از خوردن غذاها به ويژه سنگي مي توان از بيماري هاي كليوي به ويژه سنگ كليه در امان بود.
نکاتی برای پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه
محققان برخی عوامل موثر در پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه را برشمردند. به گزارش ایسنا، سنگ‌های کلیه که از مواد مختلف تشکیل شده‌اند و کوچک و سخت هستند، می‌توانند در ادرار یافت شوند.
با ایجاد برخی تغییرات در رژیم غذایی خود، می‌توانید خطر ابتلا به این سنگ‌های کلیوی را در خود کاهش دهید.

محققان مرکز ملی اطلاعات بیماری‌های کلیوی و ادراری ایالات متحده، فهرستی از تغییراتی که در رژیم غذایی می‌تواند مفید باشد، اعلام کردند:
- 2 تا 3 لیتر مایعات در روز (ترجیحا آب و نوشیدنی‌های مرکبات) بنوشید.
- میزان مصرف نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
- مقدار پروتئین‌های حیوانی مصرفی را محدود کنید.
- مصرف غذاهای غنی از اگزالات، مانند سبوس گندم، آجیل، ریواس و اسفناج را کاهش دهید.
- از طریق غذاها یا مکمل‌ها، روزانه مقدار زیادی کلسیم دریافت کنید.


کد مطلب: 17992

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/17992/خطر-سنگ-كليه-براي-ديزي-سنگي-خورها

میگنا
  https://www.migna.ir