کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تعریف «دخترخوب» در روزنامه زمان احمدشاه

7 تير 1391 ساعت 9:17


در زمان حکومت احمدشاه، آخرین پادشاه سلسله قاجار اولین روزنامه‌های زنان در ایران منتشر شدند. اولین نشریه‌ای که همه مطالب آن درباره مسائل زنان بود «دانش» نام داشت. این روزنامه را خانم کحال که چشم پزشک بود منتشر می‌کرد.

دانش در سال 1328 قمری در هشت صفحه منتشر شد و انتشار آن یکسال ادامه داشت. روزنامه دانش خود را چنین معرفی می‌کرد: «روزنامه‌ای اخلاقی، علم خانه‌داری، بچه‌داری، شوهر داری. مفید به حال دختران و نسوان و به کلی از پلتیک و سیاست مملکتی سخن نمی‌راند.»


این روزنامه آگهی‌های فراوانی درباره لباس ها و جواهرآلات و لوازم زنانه چاپ می کرد. اخبار مدارس دخترانه را هم به طور کامل چاپ می‌کرد.

دومین روزنامه ویژه زنان در ایران «شکوفه» نام داشت که توسط خانم مزین السلطنه منتشر می‌شد...در ماه دوبار منتشر می‌شد و خود را اینگونه معرفی می‌کرد:« روزنامه‌ای است اخلاقی، ادبی، حفظ الصحه اطفال، خانه داری، بچه‌داری، مسلک مستقیمش تربیت دوشیزگان و تصفیه اخلاق زنان...»

این روزنامه زنان را به استفاده از اجناس ایرانی و تحریم کالاهای خارجی تبلیغ می‌کرد. در مقاله «دختر خوب» در این روزنامه چنین آمده است: «دختر خوب آن است که قوه عاقله او بر قوه هوی و هوسش غالب باشد و از روی عقل و دانش رفتار نماید و به مدرسه برود و تحصیل علم کند. یعنی علوم لازمه مفیده از قبیل خواندن و نوشتن و مسائل دینی و غیره و غیره را یاد بگیرد. دختر خوب آن است که کارهای خانه داری را خوب یاد بگیرد و عمر عزیز خود را بیهوده تلف ننماید...»   مرجع خبر: خبرآنلاین


کد مطلب: 12207

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/12207/تعریف-دخترخوب-روزنامه-زمان-احمدشاه

میگنا
  https://www.migna.ir