ميگنا : پايگاه خبری روانشناسی و بهداشت روان 4 دی 1394 ساعت 13:33 https://www.migna.ir/news/34778/مواد-مغذی-ضد-افسردگی -------------------------------------------------- عنوان : مواد مغذی ضد افسردگی -------------------------------------------------- منابع غنی اسیدفولیک، گروه سبزیجات مخصوصاً سبزیجات برگی به رنگ سبز مثل اسفناج می‌باشند. متن :   منابع غنی اسیدفولیک (که کمبود آن موجب بروز اختلالات روحی – روانی، افسردگی و کم‌خونی می‌شود)، گروه سبزیجات مخصوصاً سبزیجات برگی به رنگ سبز مثل اسفناج (که به عنوان یک سبزی ضدافسردگی از مصرف آن‌ها نباید غافل بود) می‌باشند.اسیدفولیک: منابع غنی اسیدفولیک (که کمبود آن موجب بروز اختلالات روحی – روانی، افسردگی و کم‌خونی می‌شود)، گروه سبزیجات مخصوصاً سبزیجات برگی به رنگ سبز مثل اسفناج (که به عنوان یک سبزی ضدافسردگی از مصرف آن‌ها نباید غافل بود) می‌باشند. همچنین استفاده از سیر خام و پخته (مثلاً بورانی اسفناج با سیر) علاوه بر تأثیر مثبت بر میزان کلسترول خون، در ایجاد نشاط و سرحالی و برطرف نمودن افسردگی اثر مثبتی دارد.ویتامین B1: عدم تأمین نیاز بدن به ویتامین B1 و یا کاهش سطح آن در بدن، علاوه بر گسترده شدن میزان افسردگی، عوارض دیگری از قبیل احساس خستگی مفرط، اختلالات روحی – روانی، سردرد، بی‌اشتهایی، کاهش یادگیری، از دست دادن وزن بدن، تهوع، یبوست، دل درد و گزگز شدن دست‌ها و پاها را نیز به همراه دارد.ویتامین B6: کمبود این ویتامین نه تنها در زمینه‌سازی و گسترش افسردگی تأثیرگذار می‌باشد، بلکه عدم توجه به تأمین نیاز بدن از طریق تغذیه یا مکمل بنا بر توصیه متخصصان، سبب ایجاد کم خونی، کاهش ایمنی بدن، ریزش مو، ضایعات پوستی، اختلال در رشد کودکان. دل درد، استفراغ، کوتاه‌تر شدن عمق تنفس، گزگز و سوزن سوزن شدن دست‌ها، کرختی در پاها و اختلال در تعادل می‌شود.منابع غذایی عمده این ویتامین عبارتند از: جگر گوساله، گوشت مرغ، شیر، موز، سیب‌زمینی، تخمه آفتابگردان، برنج، آلو. آب پرتقال طبیعی و خانگی، گل کلم، گوجه‌فرنگی و کره بادام زمینی.ویتامین B12: از خانواده ویتامین‌های گروه B است و کمبود و یا عدم دسترسی به دریافت آن به‌خصوص در افرادی که بنا بر ضرورت و یا به دلایل اعتقادی گیاهخوار صرف می‌باشند، عوارض متعددی را علاوه بر افسردگی موجب می‌شود. از جمله این عوارض می‌توان به کم‌خونی، التهاب مخاط و زخم زبان و دهان، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، کاهش حافظه و وزن، التهاب عصب و اختلالات روحی اشاره نمود. منابع غذایی این ویتامین عبارتند از: جگر، گوشت گوساله جوان، مرغ، ماهی تن، شیر، تخم‌مرغ، پنیر و ماست کم چرب.